Poetsvrouw komt ten val na slag uit voorbijrijdende wagen

Merkwaardig incident: fietsster raakt gewond nadat ze vanuit auto tik op de poep kreeg

Ardooie -

Een 37-jarige vrouw uit Ardooie raakte donderdagmiddag gewond bij een bizar ongeval in de Oude Lichterveldsestraat. Toen ze aan het fietsen was, sloeg een passagier uit een auto op haar achterwerk. N.V. kwam ten val en was vrijdag arbeidsongeschikt.

Poetsvrouw N.V. (37) uit Ardooie was donderdag met haar fiets op weg van het werk naar huis. In de Oude Lichterveldsestraat kreeg ze rond 16.40 uur te maken met een merkwaardig incident. Net toen ze over de spoorweg was, voelde ze plots een slag. Het volgende moment lag ze tegen de grond, met een kapotte fiets en zware kneuzingen als gevolg.

“Het enige wat ik weet, is dat een auto plots heel dicht kwam rijden”, zegt N., die liever niet met haar volledige naam in de krant wil. “Volgens een getuige had een passagier zijn hand uit het raam gestoken. Hij sloeg op mijn achterwerk, waardoor ik viel.”

Grap

Volgens de getuige die achter de auto reed, zaten er drie jongeren in het voertuig. Ze reden nadien gewoon verder. De getuige stopte en hielp het slachtoffer. De onfortuinlijke fietsster belde haar man en die kwam haar ophalen. “We zijn daarna naar de spoeddienst gegaan”, zegt N. “Ik heb kneuzingen over heel mijn lichaam. Mijn heup ziet zwart en mijn onderbeen en schouder doen pijn.”

De vrouw was vrijdag arbeidsongeschikt. Ook haar fiets is stuk. De alerte getuige kon gelukkig de nummerplaat van de wagen onthouden, waarna die werd doorgegeven aan de politie. Donderdagavond liet de politie al weten dat de betrokkenen gevonden zijn.

“De verdachte was ook geschrokken en vertelde dat het als grap bedoeld was. Het was zeker niet zijn bedoeling om de vrouw te doen vallen, maar toch is dit niet goed te praten. Er is een proces-verbaal opgesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen. De betrokkene zal zich mogelijk moeten verantwoorden voor de rechter”, zegt commissaris Filip Feraux van politiezone Regio Tielt.

N. beseft dat het veel erger had kunnen aflopen. “Had ik een slechte val gemaakt of een kwalijke slag tegen het hoofd gekregen, dan was het nog een ander verhaal. Ik heb de schrik van mijn leven opgelopen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees