Eigen Kweek in het echt: politie doekt gigantische drugsplantage op

Meise / Tienen -

In Meise en Tienen zijn deze maand twee industriële cannabisplantages ontdekt die elk rond de tweeduizend plantjes telden. Bij de inval in een hoeve in Meise werd een Albanees opgepakt die de voorraad nog snel probeerde te vernietigen.

Het leek wel een spin-off van de televisiereeks Eigen Kweek toen de speurders eerder deze maand binnenvielen in een hoeve in Meise. Daar stond een industriële cannabisplantage opgesteld met een capaciteit van maar liefst 2.000 planten. Het is de drugsrecherche van Tienen die de plantage op het spoor kwam na een eerdere inval in Tienen. Op 31 januari werden 2.100 cannabisplanten en ruim 3,5 kilogram geoogste cannabis gevonden. Drie Albanezen en een Belg van Albanese origine werden ter plaatse gearresteerd.

Vlug vernietigen

De arrestatie van een vijfde persoon zette de speurders op het spoor van de hoeve in Meise. De man kwam tijdens de inval nietsvermoedend aangewandeld en werd ook opgepakt. Hij woonde zelf in Meise, maar ontkende elke betrokkenheid. De huiszoeking op het domein van zijn hoeve in Meise leverde nog eens een industriële plantage op, ditmaal met een capaciteit van 2.000 planten. Ook hier werd nog een Albanese man opgepakt. Die was in allerijl begonnen met het vernietigen van de plantjes, wellicht na een tip over de eerdere inval. De hoeve zelf was onderverdeeld in acht kweekruimtes, waarvan de helft al volledig opgeruimd was. Toch werden nog 375 planten in beslag genomen. Inmiddels werden alle zes verdachten door de Leuvense onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer bevestigde hun voorlopige hechtenis in afwachting van een proces.

Link met sluikstort?

Hoewel het exacte adres van de hoeve niet vrijgegeven werd, doet de zaak denken aan een gevonden sluikstort van cannabisresten midden januari. In vier jaar tijd werden in de buurt van de A12 tot vier keer toe dergelijke sluikstorten aangetroffen Het ging in het laatste geval over 25 zakken vol met geknipte wortelstengels en verschillende zakken met geoogste planten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees