Mama wist dat haar zoontje zou sterven, maar wilde niet dat hij enkel een leven in ziekenhuis zou kennen

Mama wist dat haar zoontje zou sterven, maar wilde niet dat hij enkel een leven in ziekenhuis zou kennen

Foto: Facebook

De kleine Ajay was nog maar de vijfde baby ter wereld waarbij een zeldzaam gen werd ontdekt dat voor afwijkingen in de hersenen en spierspasmen zorgt. Zijn mama wist dat de kleine jongen zou sterven, maar ze stond erop dat hij zijn familie zou leren kennen en nam hem zelfs mee naar de zoo en een museum voor hij stierf in het ziekenhuis.

Mama Jade was zeven weken zwanger toen de dokters merkten dat er iets mis wat met het hartje van de kleine Ajay. Een van zijn slagaders was groter dan de andere, maar in eerste instantie leek dat geen onoverkomelijk probleem te zijn.

Opgewonden over de komst van hun zoontje begonnen Jade en haar vriend Jordan hun huis babyklaar te maken en babykleertjes in te kopen. Ajay zou echter nooit thuiskomen. Na zijn geboorte stopte hij vrijwel meteen met ademen. Hij werd naar de intensieve zorgen gebracht en aan een beademingsapparaat gelegd. Het duurde maanden voor de dokters wisten wat er scheelde.

Tijdens de zwangerschap vormde zich in het lichaam van Ajay een extra gen, KLF7. Dat zorgde voor de gezondheidsproblemen van het jongetje. Hij zou zijn hele leven in het ziekenhuis blijven, al namen Jade en Jordan hem wanneer het kon wel mee op kleine uitstapjes, naar de zoo, het museum, het aquarium of simpelweg op familiebezoek.

In de dagen voor zijn dood werden de symptomen echter fel erger, vooral zijn slaapapneu. “Vroeger werd hij slap en duurde het maar enkele seconden om hem te reanimeren. Met het ouder worden werd hij blauw en paars en verstijfde hij. Het begon minuten te duren om hem weer te doen ademen”, aldus mama Jade. Op de duur werd het onhoudbaar en stonden Jade en Jordan voor een onmogelijke keuze: hun jongetje een leven laten leiden vol lijden, of hem te laten gaan wanneer hij er klaar voor was.

“Ajay was een vrolijk klein jongetje. Hij bazelde er maar op los”, aldus Jade. “Maar we wisten dat we vroeg of laat een beslissing moesten maken om te blijven vechten of hem in vrede te laten gaan.” Er zat weinig anders op dan voor het laatste te kiezen, maar Jade wil niet dat de dood van haar zoontje voor niets geweest is. Volgens de verpleegsters in het ziekenhuis is er een test die na elf weken zwangerschap zou kunnen vaststellen of het gen KLF7 aanwezig is of niet. Jade vindt dat iedere moeder die test aangeboden zou moeten krijgen. Daarom heeft ze onder meer een Facebook-pagina opgericht om bewustzijn te creëren.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees