Dol feestje met pompende beats bij intrede van Greg Van Avermaet in het Kuipke: “Ik ga me amuseren!”

Het hoogtepunt van de startshow voor de Omloop Het Nieuwsblad in het Gentse Kuipke was de intrede van topfavoriet Greg Van Avermaet. Met pompende beats werd hij binnen geleid, iets waar hij duidelijk van genoot: “Wat een intrede, echt wel leuk!”

Volg hier LIVE de Omloop Het Nieuwsblad!

“Het is leuk om hier te staan, ik ga me proberen te amuseren met al dat volk, toch meer dan in Oman (lachje). De koers leeft hier en dan wil er toch vol voor gaan. We vergeten dat soms dat we dit ook gewoon graag doen. Dat ik als topfavoriet start is mooi meegenomen, maar ik ga me ook amuseren.”

laden.....
“Natuurlijk wil ik winnen, maar dat is niet makkelijk met veel sterke mannen. Geen Sagan of Kristoff? Ik zou hier echt niet willen ontbreken. De afwezigen hebben ongelijk maar er zijn echt nog genoeg goede mannen. Er zijn sowieso een tiental namen die ik kan opnoemen als favoriet. En daarnaast zijn er ook een paar outsiders die misschien leer vrijgeleide gaan krijgen dan ik. Van Aert? Die kan de finale rijden, sowieso tot over de Muur. Er kan een mooie wedstrijd van hem verwacht worden.”

“Maar ja, ik ben topfavoriet. We hebben echter een sterke ploeg en we moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Mijn kasseigevoel is redelijk goed, ik heb het toch nog wat aangewakkerd op training waar ik echter vooral moest aanpassen aan de temperatuur. Maar ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Als ik één koers moet noemen die ik wil winnen? (na lang aarzelen) De Omloop...”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.