Middenplein Kuipke loopt aardig vol voor ploegvoorstelling nieuwe stijl

FOTO. Waar de meet ook ligt, de Omloop blijft van Gent

Hij mag dan een flink stuk hertekend zijn naar de 'oude' finale van Vlaanderens Mooiste en niet meer eindigen waar hij altijd begint, Omloop Het Nieuwsblad blijft de koers van Gent. Duizenden wielerliefhebbers verdrongen zich ondanks de bijtende kou en de schrale wind deze morgen in de buurt van het Kuipke om de start van het wielerseizoen in eigen land niet te missen.

De start van Omloop Het Nieuwsblad speelt zich nu al twee jaar af op een erg ruime site en dat heeft alleen maar voordelen: als fan kan je gewoon wat rondkuieren en je raakt overal waar je wil geraken: op het goed volgelopen middenplein van de piste voor de ploegvoorstelling van alle teams - inclusief de nodige beats en rookmachines - in de overdekte hal of op de parking om er tussen de rennersbussen te laveren en de druk op de tubes van de fiets van je wielerheld te checken, of gewoon aan de "echte" start net voorbij het ICC. Waar je mooi evenwijdig op de Emile Clauslaan twee keer spektakel kreeg: links zetten de heren zich in beweging, acht minuten later kon je aan de andere kant van de nadar het damespeloton bewonderen. 

Het laatste halfuur - de renners hielden zich natuurlijk lang lekker gedeisd in de warme ploegbussen - ging de applausmeter zowel voor het StuBru-podium als langs de nadars de hoogte in voor de bekendste helden uit het peloton: Philippe Gilbert, Edward Theuns, Tiesj Benoot, de nu al gedoodverfde winnaar Greg Van Avermaet, nationaal kampioen Oliver Naesen, Tim Wellens en veldrijder Wout Van Aert. Bij het buitenlands gild was het opvallend hoe Sonny Colbrelli  ruim werd aangeklampt door de fans. En de renners zelf? Zij bleven opvallend rustig in de drukte van de eerste koers in eigen land. "Hoe anders is de koers nu?" Van Avermaet: "Ja, we gaan zien, het moet altijd gereden worden hé." Philippe Gilbert: "Ehhh.. de winnaar zal dit keer eerst over de streep rijden in Meerbeke." We hadden het zelf ook kunnen verzinnen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio