Vakantie

Zo wil Qatar Airways uw jetlag verminderen

Zo wil Qatar Airways uw jetlag verminderen

Foto: REUTERS

Slapeloosheid, barstende hoofdpijn of prikkelbare darmen: het zijn maar een paar kwalen waarvan passagiers met een jetlag last hebben. Met een nieuw design hoopt luchtvaartmaatschappij Qatar Airways daar verandering in te brengen.

Vliegtuigmaatschappij Qatar Airways wil met een nieuw vliegtuigontwerp de jetlag bij zijn passagiers verminderen. ­Zo wordt type A350-1000 onder meer uitgerust met zestien miljoen LED-lichtjes­ om het bioritme van passagiers minder te verstoren. Ook wordt de cabinedruk en vochtigheid in het vliegtuig aangepast om uitdroging tegen te gaan. Daarnaast moeten de geïnstalleerde luchtfilters allerhande ziektekiemen gemakkelijk wegzuigen.

Bij het ontwerp van het toestel werd ook rekening gehouden met de bagage. Het vliegtuig beschikt over de grootste bagageruimte ter wereld: het helpt dan misschien niet tegen een jetlag, het neemt wel heel wat kopzorgen weg.

Qsuites

Voor wie nog (heel) wat extra euro’s wil besteden, kan de comfortabele economy class omruilen voor de erg luxueuze business class. De 350-1000 is namelijk het eerste toestel van Qatar Airways dat is uitgerust met de Qsuites. De suites, die voorzien zijn van afsluitbare deuren, kunnen aangepast worden aan het reisgezelschap en zijn onder meer voorzien van een eigen minibar en flatscreentelevisie. De grootste troef? Je kan de zetels omvormen tot een knus tweepersoonsbed. Wedden dat dit ook een jetlag kan verminderen?

Wil je het zelf eens testen? De eerste vlucht vertrekt op 3 maart vanuit Londen naar Qatar. ­

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S