Dit nummer wil Gert Verhulst horen op zijn begrafenis

Gert Verhulst weet al perfect welk nummer hij wil laten spelen op zijn eigen begrafenis. Dat vertelde de Studio 100-baas bij Kris Wauters in ‘Zot Gedraaid’ op Joe fm. Het nummer heeft zo’n speciale betekenis voor de bekende Vlaming, dat hij het cruciaal vindt voor tijdens die droevige gelegenheid. “Als dit niet op mijn begrafenis wordt gespeeld, dan kom ik uit mijn kist gekropen”, lachte hij.

‘Je t’appartiens’ van Gilbert Bécaud. Dat is het nummer dat Verhulst essentieel vindt voor in zijn begrafenis. “Dat moet echt gespeeld worden dan. Ik zeg dat tegen iedereen, dus waarschijnlijk zal dat ook het geval zijn”, zei Gert Verhulst vol overtuiging tegen Kris Wauters in Zot Gedraaid op Joe. Niet zomaar eender welke versie, de Studio 100-baas heeft een heel specifieke voorkeur. “Het nummer moet wel de juiste versie zijn, dus niet de heel trage versie, want dat is echt niet om aan te horen”, lacht hij.

Waarom hij precies aan dat nummer denkt, kan hij niet in woorden vatten. “De tranen komen bij mij altijd in de ogen als ik dit nummer hoor. Ik kan niet uitleggen waarom. Dus aan alle mensen die mij komen begraven, dit zal je te horen krijgen”, lachte Gert.

En voor een feestje? Daarvoor heeft Gert toch liever een ander nummer. Volgens de Studio 100-baas is Gerard Jolings nummer ‘Maak Me Gek’ het ideale nummer om een feestje op gang te trekken. “Het is misschien een beetje een vreemde keuze, maar daar word ik heel gelukkig van en dan is de kans groot dat de avond voor de rest ook geslaagd is.”

Wilde nachten met Gerard

Over Gerard Joling gesproken: Gert Verhulst en de Nederlandse zanger blijken heel goede vrienden te zijn. “Ik heb hem leren kennen tijdens de opnames van K3 zoekt K3 en ik ken hem nu redelijk goed. Elke keer als ik naar Amsterdam ga, spreken we bijvoorbeeld af”, vertelt Verhulst. “Onlangs was ik er voor mijn verjaardag en dan stond hij ineens in het restaurant met een cadeau.”

“Ik ben ook al eens met hem in Amsterdam verzeild geraakt in de meest groezelige kleine cafétjes waar hij kind aan huis is. Als je met Gerard Joling op stap bent in Amsterdam, ja, dat is de koningin van het nachtleven. Dat is een avontuur. Dus ik heb daar onwaarschijnlijke nachten mee beleefd”, verklapt hij aan Kris Wauters.

Corrigeer