FOTO. Jonge ambachtslieden van De Sterrebloem schenken €440 aan goed doel

Leefgroep 3, alias het derde en vierde leerjaar, van ervaringsgerichte school De Sterrebloem uit Meigem organiseerde voor de kerstvakantie een ambachtelijke markt. De weken vooraf werd er heel wat onderzoek gedaan naar wat een ambacht eigenlijk is, welke er nu nog bestaan en welke verdwenen zijn. De leerlingen trokken daarvoor het werkveld in: bij de bakker, de smid, de pottendraaier, een kunstenaar, een naaister, een viltster, de kruidenvrouw,... Zij kregen allemaal een bezoekje. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. De prachtige spulletjes die door de kinderen werden gemaakt, werden voorgesteld in vijf verschillende kraampjes en alle ouders werden hiervoor uitgenodigd.

De opbrengst werd geschonken aan twee goed doelen. Villa Rozenrood is een respijthuis voor kinderen met een beperking. (www.villarozenrood.be) in De Panne en Alaar (www.facebook.com/ALAAR.PontedeLima) , een asiel dat voor straathonden en andere verwaarloosde dieren zorgt in Portugal. Bij beide organisaties is er ook een link met de kinderen.

Donderdagmiddag werden de cheques overhandigd. Ook hierbij werden de leerlingen betrokken. Vooraf werden voor de overhandiging immers alle voorbereidingen getroffen. De leerlingen maakten de cheques en schreven een kaartje, ook in het Engels. Decentjes werden nageteld en in een envelop gestopt. Er werd een bedankingspakketje gemaakt en een welkomstwoord geschreven. Alles samen dus een gezellige, drukke bedoening.

De leerlingen ontvingen donderdag trots Lut, een vrijwilligster van Villa Rozenrood, en Stijn van Alaar. Beiden kregen het bedrag van 220 euro mee voor hun werking.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio