Wandelaars mogen groot evenement hervormen: “We rekenen op ideeën van buitenstaanders om onze tochten te pimpen”

Wandelaars mogen groot evenement hervormen: “We rekenen op ideeën van buitenstaanders om onze tochten te pimpen”

Het evenement lokt jaarlijks duizenden deelnemers. Foto: pma

Kluisbergen -

De wandelklassieker Omloop Kluisbergen lokt elk jaar duizenden deelnemers naar de Vlaamse Ardennen, maar de organisatie wil niet eindeloos blijven teren op dat succes. Op zoek naar nieuwe ideeën, roept het bestuur wandelaars en sympathisanten op om het evenement een nieuw elan te geven.

Omloop Kluisbergen, met vijfduizend deelnemers dé wandelklassieker van de Vlaamse Ardennen, vindt dit jaar plaats op 12 en 13 mei. Na 46 succesvolle edities zijn de organisatoren wel aan herbronning toe. “Om mee na te denken over de toekomst van het evenement, roepen we de hulp in van buitenstaanders”, zegt voorzitter Marc Browaeys.

“Het afgelopen jaar zijn we intensief aan de slag gegaan om Omloop Kluisbergen te herdenken. We gingen in dialoog met onze wandelaars, om hen beter te begrijpen. We hebben ook onderzocht hoe we het concept van onze mooie wandeling kunnen herwerken.”

Pimpen

Nu is het bestuur van de organisatie ook op zoek naar ideeën die Omloop Kluisbergen kunnen pimpen tot een niet te missen evenement. “We zijn ervan overtuigd dat we heel wat kunnen opsteken van buitenstaanders”, zegt Browaeys.

Dat gebeurt via de zogenaamde techniek van de co-creatie. “We gaan aan kleine groepjes van mensen vragen voorleggen die tot vernieuwende ideeën en oplossingen kunnen leiden”, klinkt het. “We willen zo graag bekijken waar we veranderingen kunnen doorvoeren ons evenement een boost te geven.” De organisatie houdt daarvoor een workshop, op maandag 19 maart.

Met bus naar start

Een van de zaken die het bestuur zelf al heeft aangepakt, is de start van de korte tocht van 6 kilometer. “Om de deelnemers een ander parcours te kunnen aanbieden, gaan we hen met een bus naar Kwaremont voeren”, zegt de voorzitter. “Vandaar maken ze dan de afdaling naar Berchem, waar de eindbestemming ligt.”

Workshop in GOC Kwaremont, maandag 19 maart, 19 tot 22 uur. Iedereen welkom, wandelaar of niet. Inschriven kan op http://www.wandelen.be/cocreatie

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio