“Een opgestoken middelvinger naar justitie”: zestiger rijgt al bijna dertig jaar de verkeersovertredingen aan elkaar

“Een opgestoken middelvinger naar justitie”: zestiger rijgt al bijna dertig jaar de verkeersovertredingen aan elkaar

* Foto: Shutterstock/belga

Oostende / Bredene -

Een 63-jarige Oostendenaar verscheen gistermorgen aangehouden voor de politierechter. De man zit al een week in de cel voor allerhande verkeersovertredingen. “Dit dossier is een opgestoken middelvinger richting justitie”, zei de rechter.

Pierre M. is geen onbekende voor de rechtbank. Hij werd sinds 1989 in totaal al zestien keer veroordeeld en leek rijverboden en boetes te verzamelen. De laatste keer werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden, een rijverbod van 13 jaar en een boete van 24.000 euro. Omdat hij niet in de rechtbank was, werd zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

De feiten waarvoor hij veroordeeld werd, dateren van 5 en 8 januari vorig jaar. De eerste keer werd hij in Oostende betrapt achter het stuur van een Jaguar tijdens een rijverbod. De wagen was bovendien niet ingeschreven en niet verzekerd. Dat belette Pierre M. echter niet om drie dagen later opnieuw betrapt te worden, dit keer in Bredene en met 1,8 promille alcohol in zijn bloed.

De politierechter veroordeelde hem een ruime week geleden, maar toen stuurde hij zijn kat naar de rechtbank. Ondertussen belandde hij in de cel en tekende hij verzet aan. Daardoor verscheen hij gistermorgen opnieuw voor de politierechter. “We moeten u al in de cel steken vooraleer u voor de rechtbank verschijnt”, sneerde die naar Pierre M. “Uw dossier leest als een grote opgestoken middelvinger naar de wet en justitie.”

De advocaat van Pierre M. probeerde te redden wat er nog te redden viel. “Het gaat uiteraard om ernstige feiten”, aldus meester Mathieu Langerock. “Hij heeft domme dingen gedaan, maar hij reed niemand dood of is nergens gevlucht.”

De vraag is of de rechter in zijn verstekvonnis milder zal zijn. Hij spreekt zich op 19 maart uit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees