Vermiste Jaak (95) na vijf dagen dood teruggevonden in gracht

De buren legden bloemen neer op de plaats waar Jaak Verstraete (95, kleine foto) gisteren werd gevonden. Foto: loh

Zwevegem -

Jaak Verstraete(95), de bejaarde man die na een wandeling vorige woensdagavond niet terugkeerde naar zijn woonzorgcentrum Marialove in de Zwevegemse deelgemeente Heestert, is maandagnamiddag dood teruggevonden in een gracht ter hoogte van Lindelos in Heestert.

Verstraete vertrok op woensdag 21 februari voor een wandeling uit het woonzorgcentrum Marialove langs de Gauwelstraat, zoals de kwieke negentiger bijna dagelijks deed. Toen hij omstreeks 16.30 uur niet terugkeerde, sloeg het personeel alarm. De politie lanceerde een oproep en in de omgeving van het woonzorgcentrum, waar hij sinds vorige zomer woonde, startten 25 mensen een uitgebreide zoektocht. Ook de helikopter en de warmtecamera werden ingeschakeld. Vrijdag werd het kanaal Kortrijk-Bossuit uitgekamd, maar elk spoor ontbrak.

Tot gisteren, toen een landbouwer het slachtoffer opmerkte in een gracht. Die verwittigde de eigenaars van het aanpalende huis, die de hulpdiensten belde. De buren hadden zelfs niets opgemerkt.

Bij de eerste vaststelling konden de hulpdiensten zeggen dat het om de vermiste Jaak Verstraete gaat.

Ondertussen hebben de buren bloemen neergelegd op de plaats dat het slachtoffer is gevonden.

De precieze omstandigheden van de dood van de man zijn nog niet duidelijk. Wellicht is hij gevallen, raakte onderkoeld en stierf.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio