Voetbal1ste provINCIALE - Jonas CoolSKV Zwevezele

“Een belangrijke stap richting titel gezet”

“Een belangrijke stap richting titel gezet”

Foto: vdb

Zwevezele / Wingene -

Met SKV Zwevezele A tegen SV Oostkamp stond een echte topaffiche op het programma. Ofwel de beste aanval (Oostkamp) tegenover de beste defensie (Zwevezele). De beste defensie haalde het met het kleinste verschil (1-0).

“Maar daarom niet minder verdiend”, verduidelijkt keeper Jonas Cool. “We hebben immers een puntgave prestatie neergezet. Na onze miskleun tegen Oostnieuwkerke veertien dagen geleden was iedereen enorm gefocust. We stonden als één blok, een stevig geheel.”

“De eerste helft hadden wij het meeste balbezit en veldoverwicht. Oostkamp loerde wel op de counter en dat was oppassen geblazen, want de bezoekers kregen twee kansen om de score te openen. Dat gebeurde echter niet. Na de pauze eenzelfde scenario, maar wij scoorden wel via de pas ingevallen Zaven Yagan. En daarna kwamen we maar één keer meer in gevaar. Hans Cornelis moest een poging van de doellijn halen.”

“Met deze knappe zege doen we een schitterende zaak”, vervolgt de Zwevezeelse doelman. “We hebben een belangrijke stap richting titel gezet. Pas op, we zijn er nog niet. Er zijn nog zeven matchen te gaan en er zitten daar zware confrontaties tussen. Onze eerstvolgende twee opdrachten zijn al niet mis. We moeten namelijk naar Boezinge en Wielsbeke. Je bent nooit op voorhand gewonnen, maar als we die twee belangrijke matchen ook tot een goed einde brengen, zal het er erg rooskleurig uitzien.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio