VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem - Ferenc Soenens mocht eindelijk nog eens invallen

“Dit was een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten”

“Dit was een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten”

Torhout-Gullegem 3-1: Thuisspeler Janis Coppin (rechts) gaat er stevig tegenaan in dit duel met Lennaert Sampers. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem reed op provinciegenoot Torhout een scheve schaats (3-1). Trainer Pascal de Vreese kon er niet mee lachen en gaf niet thuis voor een reactie. “Er valt niet veel te zeggen. Het was gewoon niet goed”, merkt Ferenc Soenens op.

“Een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten”, beweert Ferenc Soenens. “Onze eerste helft mocht er nog zijn. Met een vroeg doelpunt namen we snel de leiding. Tot Torhout via een goedkope strafschop de gelijkmaker scoorde, waarna wij de greep op de match verloren. Toen de thuisploeg meteen na de rust op voorsprong kwam, konden we het tij niet meer keren.”

Op het uur mocht Ferenc Soenens nog eens invallen. Het was al een hele tijd geleden.

“Sedert ik bekendmaakte dat ik volgend seizoen naar Harelbeke trek, viel ik telkens naast de selectie”, vertelt de 21-jarige Ingelmunsternaar. “De trainer mag er nochtans zeker van zijn dat ik in de resterende wedstrijden er niet met mijn pet zal naar gooien. Ik kijk niet ontevreden terug op mijn seizoen Gullegem. In de eerste ronde was ik er vaak bij en kon ervaring opdoen. Dat ik voor Harelbeke koos, had niets met onvrede te maken. Harelbeke toont meer ambitie. En vooral, na een goed gesprek met hun trainer Didier Degomme, was ik helemaal verkocht.”

Djerdi tussen de palen

Doelman Brandon Vanderbeken, die volgend seizoen de kleuren van Torhout zal verdedigen, zat niet in de selectie. Voor de eerste keer dit seizoen kwam Olivier Djerdi tussen de palen. “Blij omdat ik mocht debuteren, ontgoocheld dat ik drie doelpunten moest slikken”, zegt de Gullegem goalie. “De trainer zei me achteraf wel dat ik me niets te verwijten had, maar dat was een magere troost. Dat ik volgend seizoen met Stijn Ampe, die overkomt van Knokke, een stevig concurrent krijg? De beste zal spelen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio