VOLLEYBALLIGA A (V)B&WC Lendelede - Dries Wittebolle legt zich neer bij logische nederlaag in Oostende

“Setwinst is wel een bewijs dat we vooruitgang boeken”

“Setwinst is wel een bewijs dat we vooruitgang boeken”

Oostende-Lendelede 3-1: Lies Lecluyse en Nymphe Verrelst winnen het van Delphine De Winne . Foto: VDB

Lendelede -

Zoals verwacht moest Lendelede zaterdag in de derby het hoofd buigen voor een sterker Oostende (3-1). “We moeten het positief bekijken. We pikten een set mee, toch een duidelijk bewijs dat we er op vooruit gegaan zijn”, aldus trainer Dries Wittebolle.

Lendelede verloor in Oostende de eerste twee sets met duidelijke cijfers maar herpakte zich in de derde beurt. De aansluitingstreffer was slechts strovuur, want in de vierde set kwamen de bezoeksters er nog weinig aan te pas.

“Een logische uitslag”, zegt Dries Wittebolle. “Oostende maakte dubbel zoveel punten en de helft minder fouten. Wij vreesden dat we receptioneel onderuit zouden gaan, maar dat viel nog best mee. Uiteindelijk moest Oostende niet schitteren om van ons te winnen. Dat we nog een set konden winnen, is dan weer positief.”

Yana de Leeuw trekt volgend seizoen naar Asterix en Celine Platteeuw naar Oostende, terwijl Freya Deleu er met een geblesseerde knie de brui aan geeft. Ook is het nog niet helemaal duidelijk of Dries Wittebolle verder de sportieve lijnen zal uitzetten.

“Het komt allemaal goed”, is Wittebolle er gerust in. “Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Nog even geduld en we komen met groot nieuws naar buiten. Veel sterkhouders blijven en we staan op een goed blaadje met enkele managers die buitenlandse toppers in hun portefeuille hebben. Bij Lendelede is er een duidelijke visie. Dit seizoen zijn we sportief op onze limieten gebotst, maar we hebben er uit geleerd. Lendelede wil in de nabije toekomst een vaste waarde worden in Liga A en daar wil ik mijn steentje toe bijdragen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio