VOETBAL 1STE PROVINCIALE - WOUTER ROOMSKFC STROMBEEK

“We proberen jeugd scherp te krijgen”

Grimbergen -

De Ganshorense aanvaller Wouter Rooms (33) werd zondag in Strombeek als midvoor aan de aftrap gebracht om de Hoegaardse defensie te ontwrichten, maar hij ging op de Singel mee kopje onder.

“Na vijf minuten stonden we al op achterstand. Dan verzeil je uiteraard in een lastig parket. Out-Hoegaarden kon vanaf dan rustig achterover leunen, terwijl die ploeg na drie zeges op rij ook van vertrouwen bulkte.”

“Na een tweede tegentreffer volgde dan ook nog eens een rode kaart voor Haesevoet. Dan is het kalf verdronken. Out-Hoegaarden telt nu al zes punten meer dan Strombeek, wat een kloof vormt die je niet zomaar overbrugt.”

“Niemand verwachtte Strombeek in deze hachelijke positie. Zelf vierde ik vorig seizoen de titel met Kampenhout nadat ik dat voorheen ook al eens deed met Sterrebeek. Strombeek had er een knap seizoen opzitten en een plaats in de top zes leek ook dit seizoen een realistische doelstelling. Het dreigt helaas anders uit te draaien.”

“De resterende negen wedstrijden moeten we uit een ander vaatje tappen. De club heeft intussen ook al een trainerswissel achter de rug. Wanneer de resultaten achterwege blijven, betaalt de coach altijd als eerste de rekening. Intussen ligt de bal nu in het kamp van de spelers. We proberen de jeugd opnieuw scherp te krijgen. We proberen na deze pandoering opnieuw wat vertrouwen te tanken. Voor mezelf is het allicht mijn laatste seizoen, de jaren beginnen te wegen. Uiteraard stop ik liever niet met een degradatie.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio