Voetbal Proximus League OH Leuven - CEO Paul Van Der Schueren maakt balans op na regulier seizoen

“Het was het jaar van net niet”

“Het was het  jaar van net niet”

Paul Van Der Schueren: “We willen verder bouwen op de ploeg die er staat.” Foto: luc verbruggen

Leuven -

Drie punten minder dan Cercle Brugge en één meer dan Beerschot, maar niet in de finale. Oud-Heverlee Leuven kwam net te kort dit seizoen. Paul Van Der Schueren maakt de balans van het eerste seizoen met King Power op. “De mensen van Leicester beslissen veel”, zegt hij.

“Na de overname kwam een moeilijk seizoenbegin”, steekt CEO Van Der Schueren van wal. “Voor iedereen mekaar vond waren we een tijd verder. Bestaat er een goed moment voor een overname? Blijkbaar niet, kijk naar Anderlecht.”

OHL begon het seizoen in augustus met 1 op 4. “We moesten ongeveer de hele ploeg vervangen en waren niet 100 procent klaar. Zo werd het een jaar van net niet. Door het format grijpen we naast de promotiefinale. Tegen zowel Beerschot als Cercle pakken we de meeste punten, dus intrinsiek zijn we even sterk.”

Van Der Schueren onthoudt ondanks het mislopen van de promotiefinale ook positieve zaken uit het eerste jaar met King Power. “We hebben niet zuiver op de eerste ploeg ingezet, maar ook op infrastructuur, jeugd en fanbeleving. De fundamenten zitten goed. We brachten steeds acht Belgen aan de aftrap.”

Leicester

Bijna elke pion bij OHL heeft tegenwoordig een tegenhanger uit Leicester die mee over de schouder kijkt. Ook voor de bestuurders is er heel wat veranderd. “Ik ga niet zeggen dat de mensen van Leicester te veel beslissen, maar wel veel. Ze hebben drie plaatsen in de raad van bestuur, dan is het logisch dat ze veel beslissen.”

De eisen van King Power liggen hoog, ook voor de CEO. “Ook ik heb een tandje moeten bijsteken. Sommige zaken pakten we vroeger pragmatischer aan, nu is het op de tippen van de tenen lopen en moet alles vooruit gaan.”

Intussen is, vooral met de komst van doelman Kawin Thamsatchanan, gebleken dat King Power er niet voor terugdeinst zich sportief te bemoeien. De Leuvense staf werd niet betrokken bij de transfer. “Eigenlijk was ook de keuze voor Nigel Pearson helemaal van King Power. Dan heb je je als CEO neer te leggen bij de beslissing van de eigenaar. Het gebeurt op een manier dat wij ons ermee kunnen verzoenen. Het kan op lange termijn positief uitdraaien.”

Wat moet er nog beter om volgend jaar nog dichter bij de promotie te komen? “Het veranderingsmanagement dat is ingevoerd loopt zeker nog niet ten einde. Bijvoorbeeld in de sportwetenschappelijke omkadering kan er nog meer.”

Nigel Pearson staat niet ter discussie. “We hebben geen intentie om van trainer te veranderen en willen verder bouwen op de ploeg die er staat.”

“Ook de evaluatie van de spelersgroep is al grotendeels gebeurd, maar daar zal Play-Off 2 nog een rol in spelen. Technisch directeur Wim De Corte is alle dossiers al aan het voorbereiden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio