VOETBAL PROXIMUS LEAGUEUNION SINT-GILLIS - Marc Grosjean met Union door oog van de naald

“Speelveld profvoetbal onwaardig”

“Speelveld profvoetbal onwaardig”

Pietro Perdichizzi juicht om zijn doelpunt in de derby bij Tubeke. Foto: BELGA

Sint-Gillis / Vorst -

Union trok voor de volle buit naar Tubeke, maar stapte na de late gelijkmaker van Perdichizzi als morele winnaar van het veld in het Leburtonstadion. Aanvoerder Charles Morren beseft dat het nog knokken wordt in de Play-Downs.

Augusto Da Silva toonde zich blij na de wedstrijd waarin hij van spelverdeler omgevormd werd tot diepe spits na het uitvallen van Nathan Kabasele.

“Hopelijk keert Nathan snel terug, want ik ben die positie van diepe spits niet meer gewend. De bedoeling was toch vooral niet verliezen en dat lukte ons finaal. We hadden het moeilijk in de eerste helft omdat we op een slechte grasmat moeilijk onze draai vonden. Na de rust lukte het beter.”

“De jacht op de gelijkmaker werd beloond met de verdiende gelijkmaker. Zo konden we tevreden huiswaarts. We bereiden ons nu voor op de Play-Downs, waarin we scherp moeten starten. We zetten een sterke reeks neer met 8 op 12 en tankten vertrouwen.”

Charles Morren keerde terug in de ploeg. De kleine Henegouwer laakte het Tubeekse veld dat er bij lag als een akker.

Moeilijk

“Het was moeilijk om van achteren uit te combineren. De grasmat lag ook bezaaid met ijsplekken. Een dergelijke grasmat is typerend voor de speelstijl van Tubeke. We zijn gewapend om de klus te klaren in de Play-Downs. Het niveau steeg in onze reeks, wat een surplus betekent dankzij de competitieformule.”

“Daartegenover staat dat niet altijd de beste ploeg beloond wordt met de promotie, zoals Lierse dat vorig jaar niet beloond werd. In de Play-Downs moeten we de eerste wedstrijd winnen. Anders stijgt de druk meteen.”

Marc Grosjean stond zijn 100ste wedstrijd aan het trainersroer van Union. “Wat me vooral zal bijblijven, is een verschrikkelijk slecht veld dat profvoetbal onwaardig is. Daarom botste die lob van Luvumbu ook over. Combineren was onmogelijk.”

“Daarom vroeg ik het tijdens de rust om het op een andere manier aan te pakken. De tegentreffer kwam er op een normaal speelveld niet. Ik vroeg na de rust om meer dribbels, vroeg te storen en hoog te spelen. De spelers toonden alweer een schitterende mentaliteit en ploeggeest.”

“In de slotfase werden we dan toch beloond, wat we ook ruimschoots verdienden. Indien we dit seizoen gespaard bleven van overmatige blessurepech, speelden we net als vorig jaar Play-Off 2. Het is nu niet zo en dus moeten we de klus straks klaren in de Play-Downs. In de voorbije 100 matchen hielp ik Union een voetbalidentiteit geven waar we fier mogen op zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio