VOETBAL2DE AMATEURKLASSE A - YANNICK WAGNERSK PEPINGEN HALLE

“Elke match is het van moeten”

Halle / Pepingen -

Een mak en ongeïnspireerd SKPH was voor de rust geen maat voor een vlot combinerend Petegem, dat toen zijn eerste plaats alle eer aandeed. De leiders morsten echter met de kansen en moesten met 0-2 vrede nemen. Een herboren SKPH kwam na de rust toch weer in de match (1-3).

De 22-jarige middenvelder Yannick Wagner, na Aalst, Tubeke en SK Halle nu bij de fusieploeg, zag het vanop de bank en viel in de tweede helft in. “Net als SKPH ken ik ook een moeilijk seizoen”, geeft de Vlezenbekenaar toe. “In de voorbereiding en in het begin van het seizoen was ik erbij, maar een enkelblessure speelde me parten. Ik kwam terug, maar het was eens wel en eens niet spelen. Met de trainerswissel verdween ik op het achterplan en bleef twee maanden verstoken van een selectie. Ik bleef hard werken, trainde ook apart en spande me in bij de wedstrijden van de beloften. Vorige speeldag op Gullegem selecteerde trainer Jean-Louis Meynaert me voor het eerst en stond ik in de basiself. Tegen Petegem startte ik op de bank, omdat voor een stevig defensief blok op het midden werd gekozen tegen de leiders. Twee vroege doelpunten maakten het ons moeilijk, maar na de rust speelden we alles of niks. De trainer gooide me in de ploeg om wat meer offensieve impulsen. Benhamed milderde en we brachten Petegem toch wat aan het twijfelen. Ik geef toe dat ze voor de rust bijzonder sterk waren en ook in de tweede helft kansen kregen, maar we drongen toch aan.”

“Intussen volgen we op vier punten van Torhout en is het elke match van moeten. Zondag moeten we de degradatietopper op Bornem alleszins winnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio