Koersen met lenzen is niet altijd eenvoudig: geplaagde Devenyns overweegt om met gewone bril te rijden

Dries Devenyns (34) finishte dit seizoen al vijfde in de Tour Down Under en zesde in de Ronde van Oman, maar in het openingsweekend had hij alleen maar pech. Zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als in Kuurne verloor hij een lens. “Ongelofelijk”, zegt ­Devenyns. “Ik koers al achttien jaar met lenzen. Het is drie keer eerder gebeurd dat ik er één ­verloor. En nu twee keer in hetzelfde weekend. Natuurlijk had het weer er veel mee te maken: misschien traande mijn oog, misschien is de rand van de lens bevroren ­geraakt.”

“Ik heb links -3,75, rechts -4,25. En het was twee keer net de rechterlens. In mijn regenzakje in de volgwagen heb ik reservelenzen, maar in een klassieker is er geen tijd om die te halen en in te steken. In Kuurne ben ik nog tot aan de meet geraakt, in de Omloop was er geen beginnen aan. Met maar één lens zie ik alles wazig. Je kan je rechteroog dichtknijpen, maar dan heb je geen dieptezicht meer. Ik kon geen bochten meer inschatten.”

Devenyns werkt aan een oplossing voor het probleem: “Deze week ga ik langs bij de oogarts. Misschien kunnen oogdruppels helpen, maar als het ook in Parijs-Nice heel koud wordt, overweeg ik om met een gewone bril te starten. Dat is misschien een beetje retro, maar het zal wel lukken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.