Koen van ‘De Buurtpolitie’ alsmaar populairder. “Ja, sommige collega’s hebben het er moeilijk mee”

Koen van ‘De Buurtpolitie’ alsmaar populairder. “Ja, sommige collega’s hebben het er moeilijk mee”

Foto: Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Andy Peelman, de acteur en agent die in ‘De Buurtpolitie’ de rol van agent Koen op zich neemt, is razend populair. Zodanig populair dat VTM het productiehuis van ‘De Buurtpolitie’ vroeg hem in elke aflevering op te voeren, desnoods ten koste van de andere acteurs.

“Bepaalde collega’s lopen inderdaad rond met frustraties”, weet een anonieme acteur te vertellen aan Dag Allemaal. Al weet hij dat meteen ook te relativeren: “Ach, het zijn altijd dezelfden die komen klagen. Sommigen zijn nooit content, en wanneer een collega dan ook nog eens een prominente rol krijgt, wekt dat jaloezie op. Maar dat heeft geen zin, want voorlopig zie ik niemand de plaats van Andy innemen.”

Ook Johan Kalifa Bals, die agent Obi vertolkt in de populaire reeks, maakt er zich niet al te veel zorgen over. “Op dit moment heeft Andy er meer (draaidagen nvdr.). Ik heb de indruk dat anderen het daar moeilijker mee hebben dan ik”, zo vertelt hij. “Natuurlijk zou ik graag meer draaidagen hebben, maar dat zit er voorlopig niet in.”

De stijgende populariteit van Andy heeft al wel een grote impact gehad op zijn partner in de reeks: Nicoline Hummel. Zij moest plots vier dagen per week op de set staan naast haar populaire partner. “Dat was voor mij praktisch niet haalbaar, omdat ik al andere verplichtingen had”, vertelt ze. Dus werd er in eerste instantie gezocht naar een halftijdse vervanger zodat haar personage deeltijds kon werken in de reeks en Nicoline alles kon blijven combineren. Toch verliet ze de serie intussen: “Het nam te veel plaats in mijn agenda in.”

Corrigeer

MEER NIEUWS