Brussels Airport nieuwe hoofdsponsor van marathon in Brussel

Brussels Airport nieuwe hoofdsponsor van marathon in Brussel

Foto: Bart Dewaele

Brussels Airport is de komende drie jaar de nieuwe naamsponsor van de Brusselse marathon. Dat maakte organisator Golazo dinsdag bekend. 'Als luchthaven in het hart van Europa verbindt Brussels Airport de hoofdstad van het land met de rest van de wereld en zal de luchthaven de marathon en halve marathon internationaal verder op de kaart zetten', klinkt het in een persbericht.

'Dit evenement met internationale uitstraling is een perfecte gelegenheid om alle Belgen samen te brengen met een gemeenschappelijk sportief doel, en om naar een groot publiek de toeristische troeven van onze hoofdstad en ons land uit te spelen, zoals de architectuur, de stripcultuur of onze gastronomie', liet Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport, optekenen. 

Vorig jaar kwam twintig procent van de ruim 13.000 deelnemers aan de marathon uit het buitenland.

De Brusselse marathon zal voor het tweede jaar op rij deel uitmaken van de Great Run Series, een verzameling van prestigieuze lange afstandslopen in Europa en een hoogstaand kwaliteitslabel.

De vijftiende editie van het evenement vindt plaats op zondag 28 oktober.

Programma:

9u00: Brussels Marathon (42,195 km)

9u30: Brussels Mini-Marathon (5 km)

10u30: Brussels Half Marathon (21,097 km)

11u30: Kids Run (1 km)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.