Ook in beroep acht jaar cel voor foltering

Ook in beroep acht jaar cel voor foltering

Nico Y. sloeg en knevelde vorig jaar een 17-jarige. Foto: bfs

Stekene -

De 21-jarige Nico Y. uit Stekene is ook in beroep gestraft met acht jaar cel voor de foltering van een minderjarige.

Y. had tijdens de nacht van 28 februari op 1 maart vorig jaar een 17-jarige geslagen en gekneveld. De politie trof hem toen zwaargewond aan onder het bed. De tiener werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer zou het schuiladres van de vriendin van Nico Y., die gevlucht was uit een instelling, verraden hebben aan de politie.

Het slachtoffer werd met een smoes naar de woning van Y. gelokt en incasseerde daar verschillende vuistslagen en slagen met een baseballknuppel. Nico Y. belde vervolgens naar de vriendin van het slachtoffer en liet haar horen hoe haar vriendje aan het krijsen was.

Toen Y. hoorde dat de politie onderweg was naar zijn woning, verstopte hij het slachtoffer onder zijn bed. Volgens zijn advocate is haar cliënt echter geen agressieveling, maar wel iemand die lijdt aan ADHD.

De burgerlijke partij had aangedrongen om Y. te veroordelen voor moordpoging, maar zowel de rechtbank van eerste aanleg als het hof in Gent oordeelden dat het om foltering ging en veroordeelden Y. tot acht jaar cel. In oktober 2016 had de Stekenaar al klappen en kopstoten uitgedeeld aan enkele jongeren vlakbij het jeugdhuis. Het hof doet in die zaak uitspraak op 20 maart

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio