AL 75 bedrijven kochten loods, fase 3 en fase 4 straks van start

Kmo's vinden vlot hun weg naar Ostend Stores Business Park

Kmo's vinden vlot hun weg  naar Ostend Stores Business Park

Gaetan Lancksweerd: “De ligging is een troef, vlakbij de autosnelweg en met ontsluiting naar Frankrijk en Engeland. Foto: dji

Oostende -

Het Ostend Stores Business Park blijft verder groeien. Nu al zijn 75 kmo's verbonden aan het nieuwe bedrijventerrein, en straks gaan fase 3 en fase 4 van start. “De vraag is groot, ook van buiten Oostende”, zegt Gaetan Lancksweerd.

Het Ostend Stores Business Park (OSBP) langs de Oudenburgsesteenweg is een realisatie van Ostend Stores Real Estate (OSRE), een professioneel beheerder en ontwikkelaar van industrieel en logistiek vastgoed. De ontwikkeling van het bedrijventerrein werd opgedeeld in vier fases. In fase 1 werd het bestaande gebouw langs de Oudenburgsesteenweg, waar vroeger het bedrijf Bonar Xirion gevestigd was, volledig gerenoveerd en twee gebouwen op maat gerealiseerd voor Dekuyper Products en De Olifant. Fase 2 behelst een kmo-zone bestaande uit vijf blokken met loodsen van tweehonderd tot zeshonderd vierkante meter.

“De eerste drie blokken met 48 units zijn al gebouwd en in gebruik. Het vierde blok met achttien units is in aanbouw en moet tegen de zomer afgerond zijn. Deze loodsen zijn allemaal al verkocht. Blok vijf met twaalf units ten slotte zal tegen eind dit jaar afgewerkt zijn. Ook hier is de eerste unit al verkocht”, zegt Gaetan Lancksweerd van OSRE.

In totaal zijn er al 75 units verkocht op het bedrijventerrein: zeven in fase 1, 67 in fase 2, en zelfs al een unit uit fase 3. “Voor fase 1 hadden we in drie jaar voorzien, maar was uitverkocht in een jaar. Voor fase 2 hoopten we de verkoop af te ronden in zeven jaar tijd, maar het zal vier jaar zijn. En fase 3 is nog in voorbereiding, en ook hier is er al een unit verkocht. In deze fase zullen units gebouwd worden vanaf zeshonderd vierkante meter en kan er ook in een laadkade voorzien worden. Voor de laatste fase 4 hebben we een terrein van achttien hectare beschikbaar die geschikt kan zijn voor een grote logistieke speler. Niet onbelangrijk, nu er straks opnieuw een ferryverbinding vertrekt vanuit Oostende naar Ramsgate”, zegt Lancksweerd.

Een van de voornaamste troeven van het Ostend Stores Business Park is de inrichting van het terrein. “Alles is hier mooi en proper. Er wordt hier nergens afval gestockeerd of je zal er geen autowrakken zien. Dat spreekt de ondernemer aan. Maar ook de ligging is een troef, vlakbij de autosnelweg en met onder andere een perfecte ontsluiting naar Noord-Frankrijk en Engeland. Bovendien zien we mooie kruisbestuivingen ontstaan op het bedrijventerreinen, van kmo's die elkaar vinden en samen offertes gaan indienen”, zegt Lancksweerd.

Opendeurdag

OSRE organiseert zondag van 10 tot 13 uur een opendeurdag. “Onder andere de plannen voor de laatste units in fase 2, die ook van een kantoorruimte voorzien zijn, worden voorgesteld. De interesse is groot en groeit nog, want ook van kmo's buiten Oostende meldden zich steeds meer aan.”

INFO

www.ostendstoresbusinesspark.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio