Expert moet uitwijzen of bestuurder schuldig is aan dood man

Zwevegem / Avelgem -

Een nieuwe deskundige moet zich buigen over het ongeval dat anderhalf jaar geleden het leven kostte van een zestiger uit Moen.

Was het ongeval dat op 9 juli 2016 plaatsvond en waarbij Luc Delobelle (60) uit Moen om het leven kwam vermijdbaar in tijd of niet? Dat is de kwestie waarover een nieuwe deskundige zich nu moet buigen.

Guiseppe L. (29) uit Otegem moest zich normaal gisteren voor de politierechter in Kortrijk verantwoorden omdat hij die dag inreed op de wagen van Delobelle. Die laatste kwam uit een privéweg ter hoogte van de woning van zijn dochter toen Guiseppe L. (29) uit Otegem met hoge snelheid, tussen de 99 en 110 kilometer per uur, kwam aangereden. Hij raakte de wagen van Delobelle vol in de flank, waarna die uit zijn auto werd gekatapulteerd en ter plaatse overleed.

Twee deskundigen bogen zich al over de zaak om uitsluitsel te geven wie aansprakelijk is, maar omdat die er allebei een verschillende visie op nahouden, wordt nu een derde deskundige aangesteld. Daardoor werd de zaak gisteren nogmaals uitgesteld door de politierechtbank.

Aansprakelijkheidskwestie

De discussie gaat erom of het ongeval vermijdbaar was als L. zich aan de toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur had gehouden. Delobelle moest voorrang verlenen, maar deed dat onvoldoende. Als er duidelijkheid komt door de derde deskundige, kan een uitspraak gedaan worden over wie verantwoordelijk is voor het ongeval.

Op 5 juni buigt de politierechter zich opnieuw over de zaak en het nieuwe deskundigenverslag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio