Orlando Sa maakt bocht van 180 graden: topschutter verlaat Standard voor Chinees avontuur

Orlando Sa maakt bocht van 180 graden: topschutter verlaat Standard voor Chinees avontuur

Orlando Sa verlaat dan toch Standard voor China. Nog geen dag nadat de Rouches meldden dat de Portugees in Luik zou blijven, zwicht Standard en de spits voor het grote geld. Orlando Sa trekt naar het Chinese Henan Jianye, dat zo’n 8 miljoen euro betaalt voor de Portugees.

De 29-jarige Sa streek in de zomer van 2016 neer op Sclessin. De Portugees kwam de voorbije twee seizoenen tot 62 officiële optredens voor de Rouches, waarin hij dertig keer scoorde. De voorbije twee competitiewedstrijden liet Standard-coach Ricardo Sa Pinto zijn topschutter op de bank starten, hetgeen de geruchten al voedde dat de spits op weg naar de uitgang was.

“Deze nieuwe richting geven aan mijn carrière was echt geen gemakkelijke keuze aangezien Standard de Liège en zijn fantastische supporters tijdens de hele periode die ik hier doorbracht op mij rekenden. Er zijn echter opportuniteiten die mijn familie en ik niet kunnen weigeren. Ik zou graag de club, mijn ploegmaats, de staff en natuurlijk de fans willen bedanken voor hun steun en ik wens hen het beste toe voor de komende jaren", aldus de Portugees op de website van de Rouches.

Dinsdag klonk het nog anders aan de boorden van de Maas: “De laatste uren ontvingen Standard en Orlando Sa meerdere concrete aanbiedingen van Chinese clubs die sterk geïnteresseerd zijn in onze aanvaller. Na overleg hebben de club en de speler beslist om de aanbiedingen af te slaan en zich vol te focussen op de sportieve opdrachten die voor de deur staan. Onze aanvaller zal het maximum doen om de club te helpen zijn doelstellingen te bereiken en op persoonlijk vlak zal hij een selectie voor het WK proberen af te dwingen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.