Quick-Step Floors met Philippe Gilbert en Zdenek Stybar als kopmannen aan de start van Strade Bianche

Quick-Step Floors met Philippe Gilbert en Zdenek Stybar als kopmannen aan de start van Strade Bianche

Foto: Photo News

Quick-Step Floors verschijnt zaterdag met de Tsjech Zdenek Stybar en Philippe Gilbert als kopmannen in de twaalfde editie van de Strade Bianche (Ita/WorldTour), zo maakte de Belgische wielerformatie woensdag bekend.

De twee voormalige winnaars van de wedstrijd (Gilbert in 2011 en Stybar in 2015) krijgen er de Italiaan Eros Capecchi, de Colombiaan Fernando Gaviria, de Duitser Maximilian Schachmann, en onze landgenoten Iljo Keisse en Pieter Serry aan hun zijde.

In de Strade Bianche krijgen ze zaterdag 184 kilometer voorgeschoteld, waarvan 62 kilometer over elf grindstroken. Het parcours in Toscane ligt er momenteel besneeuwd bij, voor zaterdag wordt er koud en regenachtig weer voorspeld.

Vorig jaar mocht de Pool Michal Kwiatkowski na de beklimming richting de Piazza del Campo in Siena de bloemen in ontvangst nemen. Hij haalde het toen van onze landgenoten Greg Van Avermaet en Tim Wellens.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.