Man krijgt een jaar cel voor vuistslagen aan leraar LO van dochter

Man krijgt een jaar cel voor vuistslagen aan leraar LO van dochter

Foto: BELGA

Hasselt -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 49-jarige man uit Hamont-Achel veroordeeld tot een jaar cel en 600 euro boete voor het uitdelen van vuistslagen aan de leraar lichamelijke opvoeding van zijn twaalfjarige dochter. De man kwam niet opdagen in de rechtbank.

De feiten speelden zich op 29 april 2015 af in school De Horizon in Hamont. De man was samen met zijn dochter op weg van school naar huis toen zijn dochter hem vertelde over een opmerking die de leraar had gegeven. De leerkracht had haar gezegd dat ze zich niet zo arrogant moest opstellen.

Drie weken werkonbekwaam

“Nadat de dochter over het voorval gesproken had, besliste de man meteen naar de school terug te keren. Zonder iets te zeggen stormde hij op de leerkracht af en deelde vuistslagen uit. De leerkracht was drie weken werkonbekwaam. Strafbemiddeling mislukte”, zei de openbare aanklager op het proces. “We moeten hier een signaal geven, omdat een leerkracht respect verdient voor de belangrijke rol die hij als onderwijzer heeft.”

2.400 euro schadevergoeding

Xavier Byvoet voegde eraan toe dat de leerkracht en de school ernstig onder de indruk waren van het incident. “Het heeft binnen de scholengemeenschap een sterke indruk nagelaten. Cliënt was kleuteronderwijzer en voor een vierde van zijn takenpakket leraar lichamelijke opvoeding. Hij was toen 23 jaar oud. De feiten blijven door zijn hoofd malen. Hij gaf te kennen dat hij nog leerkracht wil zijn, maar stopte met zijn functie van leerkracht lichamelijke opvoeding. Het heeft weerslag op zijn persoon gehad”, aldus advocaat Byvoet. De leraar kreeg 2.400 euro schadevergoeding toegewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees