Ouders kamperen nacht onder de sterren aan school De Sterrebloem

Papa Bart Jonckheere (32) wacht samen met twee zwangere mama’s, Jessica Gevaert (25) en Saartje Martens (30) om hun kindjes te laten inschrijven. Foto: jdv

Deinze -

Het was even wennen voor de leerkrachten en begeleiders van het ervaringsgerichte schooltje De Sterrebloem in de Lange Akkerstraat toen ze dinsdagmorgen twee kamperende ouders voor de tijdelijke toegangspoort van de school aantroffen.

Reden van dat kamperen onder de mooie maar zeer koude sterrenhemel was dat zowel Bart Jonckheere (32) uit Gent als Saartje Martens (30) uit Deinze tijdig hun kroost in de school wilden inschrijven.

“Die inschrijvingen starten donderdag 1 maart om 8 uur en we wilden niet te laat zijn. We vernamen dat er slechts acht kinderen meer in het volgend schooljaar zouden toegelaten worden”, zeggen beide ouders. “We hadden geluk want de leiding van de school bood ons in de loop van dinsdag een kleuterklasje aan om in te slapen. Het klasje is uitgerust met een klein keukentje en ernaast bevinden zich toiletten. Woensdagmorgen kregen we het gezelschap van Jessica Gevaert (25), een hoogzwangere mama. Ook zij nam geen risico. Gelukkig is het woensdag en mogen we gebruikmaken van de lokalen tot donderdagmorgen 8 uur. Dan starten de inschrijvingen officieel.”

Verhuizen naar Nevele

“De reden waarom ik aan de schoolpoorten kampeer is dat ik graag mijn twee kindjes zoontje Obe (2) en dochtertje Ona (5) hier wil laten inschrijven. Ik woon nu nog in Gent maar we verhuizen met het gezin weldra naar Nevele. Daarnaast ben ik gewonnen voor de manier waarop kinderen worden begeleid in dergelijke methodeschool“, zegt Bart Jonckheere.

“Als coördinator bij de Zweedse meubelgigant Ikea heb ik wel vakantie moeten nemen maar dat heb ik er voor over. Ik moest er wel vroeg bij zijn want ik vul in feite twee van de acht plaatsen in.”

Ook bij Jessica die 38 weken zwanger is klinkt hetzelfde verhaal. Zij zit hier voor haar dochtertje Febe dat 2,5 jaar oud is. “Ik had het geluk dat de coördinatoren van de school me direct hebben ontvangen in het keukentje. Straks word ik afgelost door mijn partner.”

Saartje tot slot, werkt in de psychiatrie en trotseerde wel de koude. Toch was ze gelukkig dat ze ook binnen een plaatsje ter beschikking kreeg.

Talenten

Zij hoopt dat haar zoontje Jeroom in maart 2019 in de school kan worden opgevangen. “Ik vind dat in de Sterrebloem naast het cognitieve ook veel aandacht wordt geschonken aan wat kinderen met hun talenten kunnen doen. Een brokje psycho-sociaal welzijn”, zegt Saartje. “Vandaar dat ik er als de kippen bij was om Jeroom te laten inschrijven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio