Om de Mount Everest te beklimmen moet je binnenkort niet meer zo ver gaan

Het pretpark zal tal van applicaties met de virtual realitybril aanbieden, gaande van reizen tot een schilderij maken. Foto: djr

Mouscron / Moeskroen / Dottignies / Dottenijs / Mouscron / Moeskroen / Kortrijk / Wevelgem / Menen -

Vechten met zombies, de Mount Everest beklimmen én een museum bezoeken in zes uur tijd? Vanaf deze zomer kan het in Virtual Park in Moeskroen. De broers Verbaert plannen er namelijk het grootste pretpark rond virtual reality in Europa.

Vergeet de Bellewaerdes, Plopsalanden en Six Flags van deze wereld. Als het van Waalse broertjes Jean-Louis en Frédéric Verbaert afhangt, ligt de toekomst bij virtuele realiteit. Tegen deze zomer plannen ze dan ook de opening van het grootste Virtual Reality pretpark en VR-innovatiecentrum van Europa. Place to be? Virtual Park in de Blauwfazantjesstraat in Moeskroen.

Themadagen

Maar wat moeten we ons daar nu bij voorstellen? Op 4.000 vierkante meter kunnen zo’n 300 mensen proeven van tal van applicaties met de virtual realitybril. Een kleinere oppervlakte dan een pretpark, maar een grotere wereld. Een wereld waarin zowel jong als oud zich kunnen uitleven.

“De artistieke zielen kunnen schilderijen op een virtueel canvas toveren. De globetrotters kunnen dan weer naar elke uithoek van deze aardbol reizen. Via een model van Google kunnen ze flaneren in een grootstad of de top van de Mount Everest beklimmen”, vertellen de broers Verbaert. Daarnaast organiseren ze themadagen. “Zo zullen we ons inspireren op de kerstdagen of Halloween.”

De beleving moet er ook een zijn voor gamers. Videospelletjes zullen worden herwerkt om gespeeld te kunnen worden in een virtuele realiteit. “Je zal de spelletjes echt kunnen leven. Er zullen reële obstakels zijn en ook de temperatuur zal worden aangepast aan de ervaring.”

Zes uur met bril

Voor hen is VR dé toekomst en ze kunnen het weten. De broers zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. In 2016 lanceerden ze al Virtual Cabs, het eerste virtual reality-centrum in België. Nu gaan ze met Virtual Park nog een stap verder. Als volwassene kan je vanaf 55 euro 6 uur lang ronddwalen in de wondere wereld van de virtuele realiteit, kinderen betalen 35 euro.

Echter, zes uur met zo’n bril op je neus. Is dat niet gevaarlijk? “Als je het normaal gebruikt is zo’n bril helemaal niet gevaarlijk. Je zit dan ook niet de hele dag in een cabine met zo’n bril op je neus. Elke spelsessie is gelimiteerd in tijd”, verduidelijkt het ondernemersduo.

Dat Jean-Louis en Frédéric Verbaert voor Moeskroen kiezen als uitvalsbasis heeft meerdere redenen. “De ligging is natuurlijk ideaal. Dichtbij Vlaanderen en Frankrijk, maar ook Nederlands is niet veraf”, klinkt het. “Plus, het stadsbestuur van Moeskroen was het project genegen en zorgde voor een geschikte locatie.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees