Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

Waarom krijg je in sommige kapsalons een massage?

Waarom krijg je in sommige kapsalons een massage?

Foto: Shutterstock

Een hoofdmassage? In sommige kapsalons krijg je ze aangeboden. Maar waarom is dat precies? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt het uit.

Als je in een kapsalon een massage krijgt tijdens het wassen, dan dient die vooral om je een gevoel van welbehagen te geven. Alles draait er dus rond om de klanten een gevoel van luxe te bezorgen tijdens hun bezoek aan het kapsalon. Het is een moment waarop dames en heren ervaren dat er tijd aan hen wordt besteed.

Pure ontspanning

Sommige salons hebben mensen in dienst die opgeleid zijn om speciale massages te geven aan de wastafels, terwijl andere inzetten op massage-elementen in de kappersstoelen. Zo hebben wij zetels die de rug masseren tijdens het wassen.

Extra reinigen

Persoonlijk geef ik de voorkeur om de hoofdhuid tijdens het wassen te masseren. Je werkt met shampoo, dus ga je extra reinigen. Soms wordt conditioner in het haar gemasseerd, maar die mag niet tot op de hoofdhuid komen. Dan krijg je een ander verhaal.

Poriën

In dat geval komt een crème-achtige substantie in de poriën terecht. Spoel je niet voldoende uit – en dat gebeurt vaak – dan wordt de hoofdhuid vettiger. Beperk je bij voorkeur tot de lengtes. Slecht nieuws voor wie zijn hoofdhuid thuis wil masseren: het voelt beter aan als iemand anders het in je plaats doet.

Roos

Bij sommige haarbehandelingen is het wel essentieel om producten in te masseren. Heb je last van schilfertjes in je haar, dan bestaan er speciale kuren die het probleem aanpakken. Daarvoor moet een kapper een speciaal product zorgvuldig inmasseren. Ook bij een behandeling tegen haaruitval is een massage van de hoofdhuid vaak een must.

Corrigeer