Nieuwe ijsmeting in Kalmthoutse Heide: ijs is dikker, maar ook slechter

Nieuwe ijsmeting in Kalmthoutse Heide: ijs is dikker, maar ook slechter

Foto: Agentschap Natuur en Bos

Kalmthout -

Het ijs op de Putse Moer in Kalmthout is deze voormiddag nog eens gemeten. Het is nog aangegroeid, maar de omstandigheden voor schaatsers zijn er niet op verbeterd, integendeel. “We geven geen toelating en ik verwacht dat we dat deze vorstperiode ook niet meer gaan doen”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

De nieuwe ijsdikte bedraagt 6,5 cm. Maar omdat gisteren veel mensen zich – zij het zonder toelating – op het grote ven in de Kalmthoutse Heide waagden, is de kwaliteit van het ijs erop achteruit gegaan. “Het ijs is vertroebeld, én er zijn gaten in”, zegt burgemeester Lukas Jacobs. “Naar het weekend wordt dooi én sneeuw verwacht, dan gaan we zeker géén toelating meer geven. Meer nog, we gaan de mensen van Agentschap Natuur en Bos vragen om bij de ingang van de heide verbodsborden te plaatsen. Dergelijke borden staan ook al aan het ven zelf.

De voorbije dagen trokken mensen toch de Heide in om een potje te hockeyen, of baantjes te trekken. Dat doen ze steeds op eigen risico en wordt gedoogd. “We willen nu toch de boodschap herhalen dat het echt niet mag”, zegt Jacobs nog.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio