Interieur

Pastelroze, zwart of donkergroen? De trendkleuren voor je keuken

Witte keukens domineren al jaren het keukenbeeld, maar daar komt nu misschien wel verandering in. Kleurtjes maken immers stilletjes aan ook hun intrede in de keuken en dat is goed nieuws voor wie helemaal uitgekeken is op zijn oervlaamse, degelijke keuken.

Donkere kleuren voegen een flinke dosis glamour, luxe en durf aan je keuken toe, maar ze zijn niet geschikt voor bescheiden keukens. Ze zorgen er namelijk voor dat een ruimte optisch kleiner lijkt. Zwarte keukens beloven overigens dé keukentrend van dit jaar te worden.

(Foto's: modulnova.com, leibal.com en casatreschic.blogspot.pt)

Pastelkleurtjes zijn sinds enkele seizoenen niet enkel dé trendkleuren voor jouw slaapkamer, woonruimte of badkamer, ook in de keuken zijn ze best populair. En dat is ergens wel logisch. Door de integratie van open keukens in onze leefruimtes lopen de kleurenpaletten in elkaar over én lichte kleurtjes zorgen er trouwens ook voor dat een kleine ruimte groter lijkt.

(Foto's: dezeen.com, thelifecreativeblog.com, kindofluxe.tumblr.com, planete-deco.fr, zoetwonen.be en lonny.com)

Donkergroen is ongetwijfeld de allerhipste interieurkleur van dit moment. Zetels, muren en bedden krijgen tegenwoordig allemaal een groen jasje aangetrokken en ook keukens slagen er niet in om de dans te ontspringen. Stel je jezelf stiekem de vraag waarom diepe tinten groen zo populair zijn? Wel ... ze ogen niet enkel luxueus, ze brengen ook nog eens sfeer en rust in huis.

(Foto's: madaboutthehouse.com en marieclairemaison.com)

Ben je wel fan van marineblauw in je interieur? Overweeg dan of dit misschien een geschikt kleurtje is voor jouw keuken. Het is naast donkergroen immers één van de meest populaire trendkleuren van het moment.

(Foto's: danishdesignstore.com, andshufl.com en apartmenttherapy.com)

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees