K3 moet plaats maken voor De Kreuners

K3 moet plaats maken voor De Kreuners

Na twee jaar zal er dus geen K3 te zien zijn op Moen Feest. Foto: eva

Zwevegem / Moen -

Moen Feest pakt deze zomer uit met een rockfestival. Gers Pardoel, The Scabs en De Kreuners treden op 30 juni op, op de site Vanneste. Het kinderfestival maakt zo plaats voor een echt familiefestival.

Moen Feest wil niet langer een kinderfestival zijn. De derde buiteneditie van het festival wordt een rockfestival, met een gevarieerd programma die verschillende leeftijdsgroepen moet aanspreken. Na twee jaar geen K3 meer dus, maar andere, grote namen. West-Vlaams talent en winnaar van De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel Kai Wen opent het festival om 15.15 uur, daarna volgen Zwartwerk, Gers Pardoel, The Scabs, 't Hof van Commerce, De Kreuners en Kraantje Pappie die afsluit met een optreden van 23.30 tot 00.30 uur. “Een line-up die zowel jongeren als ouderen aanspreekt”, klinkt het bij medeorganisator Frederik ­Roelant.

Herhaling vermijden

Met de nieuwe aanpak wil Moen Feest zich definitief op de festivalkaart zetten. “We willen bewijzen dat ook in een klein plattelandsdorp festivals van deze omvang mogelijk zijn. Daarnaast willen we ook vermijden dat we in herhaling vallen met de programmatie.”

Het festival vindt opnieuw plaats op de site van Transport Vanneste in Moen. Vorig jaar had het festival een capaciteit van 5.000 bezoekers en ook nu weer zal het die richting uitgaan. Tickets worden verkocht vanaf zaterdag 10 maart. “We werken ook dit jaar weer met een exclusieve voorverkoopdag, om de mensen uit Moen en omgeving absolute voorrang te geven op de tickets”, zeggen de organisatoren. Op zaterdag 10 maart kunnen tussen 9 en 12 uur tickets gekocht worden bij Kristof Vromant in de Spinnerijstraat 2 in Moen. Die dag betaal je 20 euro per ticket, nadien worden de tickets aan 25 euro per ticket verkocht, zowel online als in verschillende verkooppunten in Moen en omgeving.

Gratis toegang voor kinderen

Ook al kiest Moen Feest nu voor een ‘grote mensen affiche’, toch willen ze een familiaal en kindvriendelijk evenement blijven. “Kinderen die geboren zijn in 2010 of later krijgen gratis toegang en moeten geen ticket kopen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio