Wie auto moet laten keuren, kan over twee jaar terecht op nieuwe site in Zwevegem

Wie auto moet laten keuren, kan over twee jaar terecht op nieuwe site in Zwevegem

De nieuwe autokeuring komt op de site De Pluim, tegenover Evolis. De wegenis ligt er al. Foto: kvo

Harelbeke / Zwevegem -

Op de site De Pluim in Zwevegem start in het najaar de bouw van een nieuwe autokeuring. De nieuwe keuring vervangt op termijn de Harelbeekse vestiging.

Je auto laten keuren, doe je over twee jaar in Zwevegem. Keuringsbureau Motorvoertuigen (KM), dat instaat voor de keuring van voertuigen, bouwt een nieuwe autokeuring op de site De Pluim in Zwevegem. De bouw start dit najaar.

“We hebben met KM een stuk grond van 14.500 vierkante meter gekocht. Op die site zullen we een modern, toekomstgericht autokeuringsstation bouwen”, zegt Ignace Van Overbeke, CEO bij KM.

De nieuwe keuring mikt op klanten uit de ruime regio. “Vooral de ligging is een troef”, zegt Van Overbeke. “Vlakbij de autosnelweg en dus vlot bereikbaar om als particulier op weg van je werk naar huis nog even te stoppen én voor alle bedrijven uit de drukke regio.”

KM koopt de grond op de site De Pluim van Leiedal. De aankoopovereenkomst werd recent afgerond. Nu kan de voorbereiding van de bouw starten. “De banen en aanvoerweg van het bedrijventerrein, recht tegenover Evolis, liggen er al, maar de bouw zelf moet uiteraard nog worden opgestart. We hopen dit najaar met de bouw te starten om een jaar later te openen. 2020 moet het jaar worden waarin we een volledig jaar vanuit de nieuwe vestiging kunnen werken.”

De nieuwe keuring vervangt op termijn die in Harelbeke, langs de Kortrijksesteenweg. Die autokeuring staat er al sinds 1958. Niet alleen heeft de tand des tijds er zijn werk gedaan, er is ook geen uitbreiding mogelijk. De site kampt met plaatsgebrek om op een moderne en klantvriendelijke manier alle soorten keuringen uit te voeren.

“We willen bijvoorbeeld nog meer plaats maken voor wie op afspraak komt”, luidt het. “Dat kan via de website www.KM.be. In Harelbeke hebben we daar echter niet voldoende ruimte voor.”

Wat er komt op de plek waar de keuring in Harelbeke nu zit, is nog niet geweten.

Extra jobs

“Die beslissing is nog niet voor meteen”, aldus Van Overbeke. “Mensen hoeven zich dus nog geen zorgen te maken. We verhuizen pas als de site in Zwevegem volledig operationeel is op alle gebied. Dus blijven we minstens al tot het najaar van 2019 in Harelbeke. In Harelbeke werken momenteel 23 medewerkers, een aantal dat in Zwevegem wellicht evolueert naar een veertig, wat weer goed is voor tewerkstelling in de regio.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio