CD&V gaat voor absolute meerderheid met dertien nieuwe gezichten

CD&V gaat voor absolute meerderheid met dertien nieuwe gezichten

De kandidaten van CD&V, met nieuwkomers Jo Libeer, Rita Clarissimo, Ann Verbeke, Elyn Stragier, Liese Vandoorne, Bas Surmont, Jeroen Verhagen, Leen Minne, Marie Vanackere, Lieve Seynaeve, Carl Cuvelier en Jessica Corty. Nele Verweirder was afwezig. Foto: evr

Wevelgem -

Nadat eerder bekendraakte dat ex-topman van Voka Jo Libeer op de Wevelgemse CD&V-lijst op plaats 11 zou staan, maakte de partij gisteren de volledige lijst bekend.

Weinig verrassingen bovenaan: de lijst wordt aangevoerd door de burgemeester en het voltallige schepencollege, met uitzondering van schepen van Burgerlijke Stand Bernard Galle, die opnieuw de lijst duwt.

Achttien plaatsen worden bezet door dezelfde mensen als bij de vorige verkiezingen. Dat betekent dus dertien nieuwe gezichten. Daarbij heel wat jonkies. Op plaats 20 tot en met 25 staan jongeren tussen 20 en 25 jaar.

Huidig burgemeester Jan Seynhaeve blikt, na een termijn van intussen veertien jaar, met goede moed vooruit. “De kiezer beslist, maar ik heb het gevoel dat de voorbije zes jaar goed werk geleverd is”, zegt hij. “Met het zwembad, OC de Cerf en het masterplan in het vooruitzicht hopen we opnieuw met een absolute meerderheid te mogen besturen.” De verkiezingsslogan luidt ‘Hier bruist ervaring’.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio