Fit & Gezond

Mooiste en meest inspirerende reacties

Elk lijf een schoon lijf! Deze Vlamingen tonen trots hun lichaam om het schoonheidsideaal te tackelen

Elk lijf een schoon lijf! Deze Vlamingen tonen trots hun lichaam om het schoonheidsideaal te tackelen

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Elk lijf een schoon lijf. Met die hashtag hebben honderden jonge vrouwen en mannen foto’s van zichzelf op sociale media gepost: zonder photoshop, zonder schaamte, zonder complexen. Dat deden ze, omdat jongeren zich te vaak focussen op het ideaalbeeld en daarbij vergeten dat hun eigen lichaam perfect is zoals het is. Wij bundelen enkele inspirerende reacties voor jullie.

Het begon allemaal met een emotionele video van Matti Verbeeck, een 19-jarig meisje uit Antwerpen. “Op Instagram zie ik geen enkel meisje met wie ik mij kan associëren”, zei ze geëmotioneerd in een filmpje op YouTube. “Precies alsof ­iedereen hetzelfde standaard lichaam heeft: platte buik, mooie borsten, geen al te groot gat. Ik had niets tegen die vrouwen, maar ik voelde een leegte.” Dus besloot ze actie te ondernemen. Ze lanceerde de hashtag #elklijfeenschoonlijf en inspireerde meer dan 450 mensen om haar voorbeeld te volgen.

Schoonheidsvlekjes, cellulitis, rondingen, striemen, geen gespierde borstkas of een abnormaal gewicht. Het zijn dingen die heel wat mensen niet op sociale media durven te laten zien. Tot nu. De hashtag #elklijfeenschoonlijf doorbreekt het taboe en toont dat iedereen fier mag zijn op zijn of haar lichaam, zoals het écht is.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees