Vluchteling verdeelt fans van ‘Familie’

Vluchteling verdeelt fans van ‘Familie’

Ayo, vertolkt door de Ghanees-Belgische acteur Adams Mensah, deed twee weken geleden zijn intrede in de soap. Foto: vtm

De verhaallijn over de Nigeriaanse vluchteling Ayo blijft de fans van ­Familie beroeren. Het nieuwe personage van de Ghanees-Belgische acteur Adams Mensah (26) deed twee weken geleden zijn intrede in de VTM-soap. Na de moord op zijn vriendin en de verdwijning van zijn gezin vluchtte Ayo weg uit zijn thuisland voor de terreurgroep Boko Haram. Hij belandde als bootvluchteling in ons land en maakte kennis met de familie Van den Bossche. Maar omdat hij geen asiel durft aan te vragen, duikt hij onder.

Een interessant en actueel thema, zou je denken, en een realistisch plot tussen de sporadische overlijdens en wederopstandingen in Familie. Maar daar denkt een aantal fans anders over. Op sociale media klagen trouwe kijkers over het “te politiek geladen” thema. “Dit past niet in een soap. Zulke onderwerpen horen thuis in het nieuws en in praatprogramma’s. Mag het nog wat ontspannend ­blijven?” Of: “Dit wordt politiek. De ­makers van Familie trekken duidelijk partij. Stoppen hiermee.”

De makers zelf tillen niet zwaar aan de commentaren. “Wij zien het verhaal over Ayo niet als een politiek verhaal”, zegt creative producer Wim Feyaerts. “Wel als een maatschappelijk en actueel thema dat een dagelijkse serie als ­Familie niet uit de weg mag gaan. Het is niet onze bedoeling om een politiek standpunt in te nemen, wel om uit het leven gegrepen verhalen te vertellen. Dat die soms reacties uitlokken op ­sociale media is normaal, maar we ­willen ze niet uit de weg gaan. Onze ­scenario’s moeten in eerste instantie sterk zijn en mensen raken. Het personage Ayo zal nog een tijdje in Familie te zien zijn. Hoe de verhaallijn voort evo­lueert, kunnen we natuurlijk niet verklappen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees