Marc Sergeant reageert op straffe verklaringen van ex-renner Louis Vervaeke: “Dankzij ons is hij nog renner”

Marc Sergeant reageert op straffe verklaringen van ex-renner Louis Vervaeke: “Dankzij ons is hij nog renner”

Foto: rr

Bij Lotto-Soudal verslikten ze zich gisterochtend in hun koffie. Dat hij bij de Bel­gische ploeg geen begeleiding had gekregen, beweerde Louis Vervaeke in deze krant. En dat ze het bij Lotto-Soudal nog steeds ­à l’ancienne deden. “Terwijl wij alles deden om het Louis naar zijn zin te maken”, zucht sportief manager Sergeant.

LEES OOK: Nieuw lief en nieuwe ploeg moeten klimtalent alsnog naar de top leiden

Aldus Vervaeke: “Ik ben geen weten­schapper, noch trainer of voedings­specialist. Ik heb begeleiding nodig en die was er niet bij Lotto.”

“Dat klopt totaal niet. Wij hebben wél een ­trainer, én een diëtist, en elke begeleiding die nodig is. We bieden elke renner heel graag de kans om daar een beroep op te doen. Alleen was Louis zelf altijd de eerste om te zeggen dat hij hen niet nodig had. Hij zou dat zelf wel regelen, zei hij. We hebben hem altijd laten doen. Net om hem tegemoet te komen. Zodat hij zich op zijn gemak zou voelen. Maar nu hij bij zijn nieuwe ploeg wel verplicht wordt om te werken met de trainer van de ploeg, is dat plots het beste wat hem kon overkomen. Raar.”

Nog een aantijging: hij zou overtraind zijn bij jullie.

“Dat klopt wel. Maar wiens schuld is dat dan? Onze dokter is in juni naar ons gekomen: Laat hem niet meer koersen, want die jongen is ­totaal op. En we hebben daar dan ook rekening mee gehouden. Na het BK heeft hij drie maanden geen wedstrijd gereden. Wat zouden we opgeschoten zijn met de ene na de andere opgave? Maar opnieuw: dat was voor Louis’ bestwil. Dat heb ik hem ook gezegd: hadden we je aan je contract gehouden en je wel volop laten koersen in de zomer, zou het misschien helemaal fout gelopen zijn. Dankzij ons is Vervaeke nog renner.”

Enig idee waarom hij dat dan beweert?

“Hij heeft mij intussen al gecontacteerd. Hij zegt dat hij het allemaal zo niet bedoeld heeft en dat hij de ploeg best wel erkentelijk is. Diep in zijn binnenste weet hij vast wel wat we voor hem betekend hebben.”

 

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.