Waarom je die papieren zakjes uit schoendozen maar beter bijhoudt

Waarom je die papieren zakjes uit schoendozen maar beter bijhoudt

Foto: Shutterstock

Gooi je die witte, papieren zakjes met korrels altijd meteen de vuilnisbak in als je ze in een of andere verpakking aantreft? Je houdt ze in de toekomst beter bij, want ze kunnen goed van pas komen. Wanneer je je smartphone in de sneeuw hebt laten vallen, bijvoorbeeld.

LEES OOK. Sneeuwzone trekt vrijdag over ons land: bekijk hier waar en wanneer het gaat sneeuwen

Vrijdag wordt er flink wat sneeuw voorspeld. Handschoenen, gladheid en sneeuw: de kans dat je smartphone in de sneeuw belandt, wordt dus ook weer wat groter. De Britse smartphonewinkel mobiles.co.uk lijstte enkele tips op voor wie iets te hard swipet in de sneeuw.

1. Handel snel

Hoe langer je telefoon in de sneeuw ligt en nat is, hoe hoger de kans dat hij naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken. Raap hem dus onmiddellijk op, schakel hem uit en haal de simkaart en batterij - als dat mogelijk is - uit het toestel. Wikkel je telefoon in iets zachts: keukenpapier bijvoorbeeld. Als je geen keukenrol bij de hand, is een handschoen ook best oké.

2. Dep de binnenkant droog

Gebruik een zachte handdoek en dep zacht het water op. Hierbij is het belangrijk je telefoon niet te veel te bewegen en er niet mee te schudden: dat kan ervoor zorgen dat het water dieper het toestel binnendringt.

3. Probeer ook het overtollige water te verwijderen

Als er nog veel water in je telefoon zit, kan je de stofzuiger gebruiken om het eruit te krijgen. Hou de stofzuiger wel op een redelijke afstand. Opgelet: gebruik nooit een haardroger. Die zal ervoor zorgen dat het water nog dieper in je toestel belandt.

Waarom je die papieren zakjes uit schoendozen maar beter bijhoudt
Foto: Opmerkelijk

4. Ga op zoek naar silicagel

Zoek zo veel mogelijk zakjes silicagel. Dat zijn de kleine, papieren zakjes met vochtabsorberende kristallen die je vaak in verpakkingen zoals schoendozen terugvindt. Steek je smartphone in een plastic lunchzakje samen met de (gesloten) zakjes en sluit het goed af zodat er geen lucht bij kan.

Als je geen zakjes silicagel vindt, steek je telefoon dan in een kom die met rijstkorrels is gevuld en draai hem om de paar uur om. Doe dit minstens een dag.

5. Wacht

Het ergste wat kan gebeuren, is dat er een kortsluiting ontstaat door de waterschade in het toestel. Probeer je smartphone dus niet meteen opnieuw aan te zetten: hoe langer je hiermee wacht, hoe beter.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees