Fit & Gezond

Mama geeft een tip: "Sapjes hielpen mij niet van babykilo's af, ontbijten wél"

Mama geeft een tip: "Sapjes hielpen mij niet van babykilo's af, ontbijten wél"

Foto: Instagram

Jessica Gray is een populaire voedingsdeskundige op sociale media en vertelt op Instagram over hoe ook zij problemen had om die babykilo's kwijt te raken. "Het is pas toen het geen obsessie meer was, dat ik begon af te vallen."

De jonge mama en Amerikaanse voedingsdeskundige Jessica Gray heeft aan den lijve ondervonden hoe overweldigend de druk kan zijn om na je zwangerschap de kilo's kwijt te geraken. "Ook ik had er last van", geeft ze toe in een interview met Shape. "Ik heb mezelf en mijn lichaam zes maanden verwaarloosd, alleen maar omdat ik aan bepaalde schoonheidsidealen wilde voldoen." 

Gray legt er de nadruk op dat afvallen de eerste zes maanden na een bevalling geen prioriteit mag zijn. "Ik heb een sapjesdieet gevolgd, gedetoxt,... en verwachtte meteen resultaat. Ik had honger en was niet gezond bezig."

Ontbijt

Pas na zes maanden vond Jessica de tijd en energie om het over een andere boeg te gooien. "Mijn dochter kwam op een leeftijd waarop ze meer en meer begon op te pikken en ik wilde haar het goede voorbeeld geven. De volgende dag heb ik me aan tafel gezet en heb ik opgeschreven wat ik die dag wilde eten. Ik begon met ontbijt, want dat had ik zes maanden verwaarloosd. Ik zorgde er ook voor dat ik twee gezonde snacks kon inplannen en twee gezonde maaltijden. Geen sapjes meer maar echt eten. Geen calorieën tellen maar mijn gezond verstand gebruiken." 

Jessica Gray maakte eenzelfde planning voor haar oefeningen. "Ook hier mocht het geen obsessie zijn maar schreef ik op welke vormen van beweging ik elke dag zou inplannen."

Geen stress 

En deze aanpak had effect. "Het ging traag en de kilo's vlogen er niet af, maar geleidelijk begon mijn lichaam er beter en strakker uit te zien. Ik begon me vooral ook beter te voelen. Ik was verlost van de stress en het afvallen was geen obsessie meer... ik heb gewoon geluisterd naar mijn lichaam en mijn eigen ritme gevolgd." 

"Ik wil elke mama de raad geven om een stap achteruit te zetten en eerst te focussen op wat echt belangrijk is. De rest volgt!" 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees