Beweging.net polst naar grootste zorgen Pittemnaren

Fietsers hebben heilige schrik op Pittemse wegen

Fietsers hebben heilige schrik op Pittemse wegen

De leden van Beweging.net bogen zich over de struikelblokken. Foto: kvp

Pittem -

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen informeerde Beweging.net bij de achterban naar de belangrijkste problemen in Pittem en Egem. Blijkt dat fietsers nog nauwelijks de weg op durven omdat auto’s veel te snel rijden.

Een twintigtal inwoners van Pittem en Egem staken donderdagavond de koppen bij elkaar om hun belangrijkste besognes op te sommen. Verschillende thema’s kwamen aan bod, maar de meeste aandacht ging naar mobiliteit en verkeer.

Veel fietsers ergeren zich blauw aan de hoge snelheid waarmee auto’s door het centrum van Pittem razen. “Steeds meer mensen worden bang om de fiets te nemen”, zegt gemeenteraadslid Linda Vanmaele (CD&V). “Vooral in de Tieltstraat wordt veel te snel gereden. Je moet er ogen op je rug hebben. Er is wel de ‘Graag Traag’ campagne op initiatief van Beweging.net met groene affiches aan de ramen. Het is een begin, maar toch zijn de mensen er echt bang. We moeten dan ook zoeken naar een echte oplossing voor dit probleem.”

Controles volstaan niet

Ook in de omliggende centrumstraten is het probleem bekend. Zelfs in de Paardestraat in Egem maken fietsers zich ongerust. Sinds de slechte kasseien daar vervangen werden door een nieuwe wegdek, wordt er veel sneller gereden en er is ook meer sluipverkeer. “Mensen mailen mij vaak over deze problemen”, zegt burgemeester Ivan Delaere (CD&V). “Er wordt wel gecontroleerd door de politie, maar omdat die controles binnen de korstte keren online staan, houden mensen zich dan wel even aan de snelheidsregels.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio