Skiester blikt terug op helse revalidatie op weg naar olympisch zilver… met gruwelijke foto van geopereerde knie

Skiester blikt terug op helse revalidatie op weg naar olympisch zilver… met gruwelijke foto van geopereerde knie

Foto: AFP

Drie jaar geleden leek haar succesvolle carrière voorbij na een zware knieblessure, maar Anna Veith dacht en besliste daar anders over. De Oostenrijkse vocht terug en won afgelopen maand olympisch zilver op de Super-G. En dat moest gevierd worden met een emotioneel bericht op Instagram.

Anna Veith ging tot twee jaar geleden door het leven als Anna Fenninger. In 2016 trouwde ze met snowboarder Manuel Veith en trok ze voortaan haar latten aan als Anna Veith. Op dat moment was ze in volle revalidatie van een knieblessure die ze in oktober 2015 opliep. De carrière van de toenmalige olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene leek grotendeels voorbij.

Maar de Oostenrijkse vocht terug met het oog op de Winterspelen in Pyeongchang. Drie dagen voor haar runs op de Super-G kreeg ze een extra duw in de rug door een opmerking van ex-skikampioen Bode Miller. De Amerikaan had gezegd dat het niet makkelijk is om de sport te beoefenen na een knieblessure en “als je een gezin hebt of net getrouwd bent”.

“Bedankt!”

Veith moest er smakelijk om lachen nadat ze zilver pakte op haar nummer. Ook al kwam ze amper één honderdste tekort op het Tsjechische fenomeen Ester Ledecka. “Ik heb vandaag gewonnen”, zei ze in Zuid-Korea. “Ik had nooit gedacht dat ik terug in topvorm zou geraken en aan de Spelen zou deelnemen. Dit is een enorm succes voor mij. En een medaille. Ongelooflijk!”

Twee weken na haar zilveren triomf plaatste Veith een emotioneel bericht op Instagram. “De Olympische Spelen zijn voorbij en dit is mijn verhaal van Sochi tot Pyeongchang. Van goud naar zilver. Van hemel naar hel. Van pijn naar geluk. Ik ben gewoon zo dankbaar. Bedankt aan iedereen die mij geholpen heeft om mijn doelen te bereiken en er was op de moeilijke momenten!”

Veith voegde bij haar bericht een fotoset bij. Beginnende met een beeld van zichzelf met haar gouden medaille op de Winterspelen in Sochi en eindigend met haar zilveren medaille in Pyeongchang. Tussendoor zien we foto’s van Veith in de fitness, in het zwembad, in haar bed, op het strand… en eentje van haar knie op de operatietafel. Een gruwelijk beeld, maar eentje die ze er absoluut bij wilde om haar revalidatieproces zo volledig mogelijk weer te geven aan haar volgers.

Skiester blikt terug op helse revalidatie op weg naar olympisch zilver… met gruwelijke foto van geopereerde knie
Foto: Instagram
Corrigeer