Jacques Borlée over Belgian Tornados op WK indoor: “Moeilijke reeks, maar we hebben een goede baan”

Jacques Borlée over Belgian Tornados op WK indoor: “Moeilijke reeks, maar we hebben een goede baan”

Foto: BELGA

De Belgian Tornados kennen hun opponenten op weg naar de finale van de 4x400m op het WK indooratletiek in het Britse Birmingham. In de eerste reeks nemen ze het op tegen Oekraïne, Trinidad en Tobago, Tsjechië en Polen.

“Het is een moeilijke reeks. Maar we wisten dat we dat konden verwachten”, vertelt coach Jacques Borlée. “Polen, Tsjechië en Trinidad en Tobago zijn heel sterke teams. We zullen proberen onze race te lopen. Gelukkig hebben we een goede baan (6, nvdr.) gekregen. En dat dankzij de goede prestaties van onze atleten in het begin van het seizoen: Dylan, Kevin en Jonathan Sacoor op de 400m en Jonathan op de 300m. Die baan geeft ons een goede aanzet om een goede prestatie neer te zetten. We gaan strijden voor een plek in de finale.”

Jacques Borlée kondigde tevens de volgorde van de estafetteploeg aan. Dylan Borlée bijt de spits af. Hij geeft de stok door aan zijn broer Jonathan. Vervolgens is het de beurt aan debutant Jonathan Sacoor. Kevin Borlée is de slotloper.

De top twee van elke reeks stoot door naar de finale, samen met de twee snelste verliezers. De Tornados hopen zich bij de eerste twee te scharen, om zo een goede baan te krijgen in de finale.

De reeksen staan zaterdag vanaf 13u31 (Belgische tijd) op het programma. De finale gaat zondag om 18u25 door.

Corrigeer