Eline Berings naar halve finales 60m horden op WK indoor

Eline Berings naar halve finales 60m horden op WK indoor

Foto: Photo News

Eline Berings heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden op het WK indooratletiek in het Britse Birmingham.

De 31-jarige Berings eindigde in 8.20 als vierde in haar reeks en dat volstond voor kwalificatie. De eerste vier van de vijf reeksen en de vier snelste verliezende tijden krijgen een ticket voor de halve finales, die zaterdag vanaf 19u05 (Belgische tijd) op het programma staan. Berings, na twee zware knieblessures weer op niveau, moest in haar reeks de Noorse Isabelle Pedersen (7.93), de Amerikaanse Christina Manning (7.96) en de Kroatische Andrea Ivancevic (8.15) laten voorgaan.

Berings, die een seizoensbeste van 8.05 achter haar naam heeft, mikt in Birmingham op een plaats in de top 12. Haar Belgische record bedraagt 7.92, waarmee ze in 2009 Europees indoorkampioene werd.

"Mijn start was goed. Nadien had ik moeite om mijn vaart te behouden, want de piste was sneller dan ik had verwacht. Daardoor geraakte ik uit mijn ritme na twee of drie horden", liet Berings na afloop optekenen.

Berings werd vierde in haar reeks in 8.20. "Dat is een goede chrono. Ik heb vooral veel geleerd over de piste en de omstandigheden in de zaal, zo was het erg koud. Ik weet dat ik morgen bij de voorbereiding enkele details moet veranderen."
Volgens Berings is een finaleticket op papier mogelijk. "Maar dit is een WK... Ik denk dat je voor de finale onder acht seconden moet lopen", aldus Berings, die een seizoensbeste van 8.05 achter haar naam heeft. Haar Belgische record bedraagt 7.92, waarmee ze in 2009 Europees indoorkampioene werd.

Berings neemt deel aan haar vijfde WK indoor. Telkens bereikte ze de halve finales, in 2008 in Valencia, in 2010 in Doha en in 2014 in Sopot. In 2012 in Istanboel schopte ze het zelfs tot in de finale, waarin ze vijfde werd. Met vijf deelnames aan een WK indoor moet Berings in Birmingham trouwens enkel onderdoen voor de Costaricaan Nery Brenes (400m), de Tsjech Jakub Holusa (1.500m) en Cleopatra Borel (kogelstoten) uit Trinidad en Tobago. Zij zijn toe aan hun zesde WK indoor.
 

Corrigeer