Krijgt Elsa in Frozen 2 een relatie met een vrouw? Disney overweegt eerste holebiprinses

Krijgt Elsa in Frozen 2 een relatie met een vrouw? Disney overweegt eerste holebiprinses

Het personage van Elsa uit Frozen zou wel eens het allereerste lesbische personage in een Disneyfilm kunnen worden. Regisseur en schrijfster Jennifer Lee heeft aan Huffington Post verklapt dat ze zo’n scenario zeker overwegen voor de vervolgprent van de animatiefilm.

Frozen was vanaf het prille begin in 2013 zo populair, dat het niemand verbaasde dat er een vervolg zou komen. Voor Frozen 2 hadden fans meteen iets baanbrekends in gedachten: zij wilden dat Elsa het allereerste lesbische personage ooit in een Disneyfilm zou worden. Op Twitter schaarden voorstanders zich achter de hashtag #GiveElsaAGirlfriend en de booschap raakte al snel tot bij de juiste mensen.

“Ik vind het geweldig dat heel wat mensen meedenken over de film”, reageerde regisseur Jennifer Lee dan ook in een interview met Huffington Post deze week. Zij wil een lesbische Elsa absoluut niet uitsluiten. “Elsa is een prachtig personage dat heel veel mensen aanspreekt. We zijn ons bewust van de vraag naar diversiteit en we overwegen het.”

Volgens de regisseur, die ook ‘Let It Go’ schreef, hangt het voornamelijk af van het plot. “Ik begin altijd van het personage, dan vertelt Elsa me bijna zelf wie ze is en wat ze nodig heeft in het leven. Dan zal ik van daaruit kijken wat het eindresultaat zal zijn.”

Ook actrice Idina Menzel, die de stem van Elsa voor haar rekening neemt, vindt het een geweldig idee, zo liet ze in 2016 al weten.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees