Sportgala 2017-2018

FOTO. Zultse sporttitels voor Hilde Lauwers, Kevin Neirynck en Olsene Sportief

Vrijdagavond werden op het Sportgala in de Gaston Martenszaal de titels van Sportman, Sportvrouw en Sportploeg 2017 van Zulte uitgereikt. Loopster Hilde Lauwers volgde zichzelf op als Sportvrouw. Sportman 2017 werd wielrenner Kevin Neirynck. De titel Sportploeg 2017 ging zonder mededinging naar K. Olsene Sportief met niet minder dan drie kampioenstitels op hun palmares. Tussendoor ging presentator Christophe Verhellen in gesprek met hardloopster Veerle Dejaeghere en ultraloper Karel Sabbe over hun sport en carrière. Dansschool ‘Moves & Fun’ bracht onder leiding van Malou Liveyns een sportdemo.

Vrijdagavond organiseerden, naar jaarlijkse gewoonte, de Zultse sportraad en sportdienst samen het Sportgala in de Gaston Martenszaal in Zulte. Bij deze gelegenheid werden, naast de titels van Sportman, Sportvrouw en Sportploeg 2017 ook nog een reeks andere onderscheidingen uitgereikt: Zultse Sportbelofte, Sportverdienste, Recreatieve Sporter, G-sporter en de Persprijs.

Sportbelofte 2017 werd voetbalster/doelvrouw Femke Bastiaen van KAA Gent Ladiesvoor haar overwinning in de Europa League. De titel van Recreatieve sporter 2017 ging naar Kris Dobbelaere, die zowel tennis, als minivoetbal en racketlon beoefent. De onderscheiding G-Sporter ging, net als vorig jaar, naar Tom Degraeve van Somival.

Ook de sportkampioenen 2017 mochten nog even het podium op: Curve Bowlsclub De Guldebolders Machelen, Funbikers Machelen, Petanqueclub De Leiehoek Machelen, Joggingclub Zulte, Sportac ’86 en Isorex Cycling Team.

Persprijs

De persprijs was weggelegd voor Dirk Willemijns. Dirk is al 20 jaar heel nauw betrokken bij het Isorex Cycling Team. Eerst als ploegleider en secretaris, sinds korte tijd als technisch adviseur. Het team bezit blijkbaar een succesformule voor de opleiding van jonge kerels en meisjes, van 7 tot 18 jaar. Dan zijn ze mogelijk klaar om de overstap te maken naar de beloften en, wie weet, nog een stap verder tot beroepsrenner. Getuigen daarvan: de algemene appreciatie en de bekende namen die hij op het goede spoor hielp: Mathieu en David Vanderpoel, Tim Merlier, Thomas De Gendt, Dimitri Claeys, Bert De Backer, Frederik Backaert, Pieter Serry, Raimundas Navardauskas en ook nog de aankomende pistetalenten Jules Hesters en Ayrton De Pauw.

Sportverdienste voor Ignace De Wulf

De trofee voor de sportverdienste was deze keer een soort ‘Lifetime Achievement Award’ en die ging naar Ignace Dewulf van Atletiekvrienden Olsene. Hij kon wegens gezondheidsredenen niet persoonlijk aanwezig zijn. Hij werd vertegenwoordigd door Paul Demets, die een beeld ophing van Ignace Dewulf: ‘Veertig jaar geleden heeft Ignace De Wulf, naast zijn drukke beroepsleven als kantoorhouder, samen met enkele anderen Atletiekvrienden Olsene opgericht en uitgebouwd. Jarenlang hebben ze erg succesvolle oefenveldlopen en halve marathons georganiseerd. Atleten kwamen van heinde en verre naar OIsene. Ik heb Ignace gekend als trainer en coördinator tussen 1982 en 1984, toen ik atletiek beoefende. En we kwamen in september 2015 opnieuw in contact, toen mijn dochter Judith, mijn vrouw Hilde Lauwers en ik wilden aansluiten. Waar kon dat anders zijn dan bij Atletiekvrienden Olsene. Op die manier heb ik gedurende twee periodes ervaren hoe Ignace al die tijd dezelfde gebleven is: gedreven, deskundig, met aandacht voor iedereen, ongeacht het niveau van de prestaties. Iemand met een groot hart, echt inzicht in atletiek, met de wijsheid om atleten te helpen groeien. Op dat vlak heb heeft hij met onze uitstekende trainer Armand Parmentier altijd een perfecte tandem gevormd. Ignace en Armand hebben heel wat Zultse atleten tot grote prestaties gebracht. Ik denk bijvoorbeeld aan Aline Rodenbach, Pascal Meirlaen, Johan Deketele en Fabrice Laga. Ook atleten van buiten de gemeente vonden de weg naar AV Olsene, zoals Hilde Vanhessche, Sophie Christiaens, Luc Van Asbroeck, Mathieu Lazou en Veerle Dendoncker. Hij heeft veel betekend voor de atletiek binnen en buiten de gemeente.’

Na afloop van de huldiging konden alle genodigden bijpraten in de foyer, waar de Zultse sportvereniging Sportiva zorgde voor een drankje.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio