REACTIES. Benoot voelde dat het zijn moment was, Van Aert “helemaal dood”, Sergeant lyrisch over zijn poulain

REACTIES. Benoot voelde dat het zijn moment was, Van Aert “helemaal dood”, Sergeant lyrisch over zijn poulain

Er zijn veel minder mooie koersen om je eerste profzege in te boeken. Tiesj Benoot reed de ziel uit zijn lijf en kroonde zich in Siena tot winnaar van de Strade Bianche, voor Romain Bardet en een indrukwekkende Wout van Aert. Na afloop deed Benoot zijn verhaal over de koers, net als een gelukkige Van Aert.

LEES OOK (N+): ANALYSE. En dit is nog maar het begin voor Tiesj Benoot

“We kwamen op de Monte Sante Marie-sectie en er was nog zo’n 55 kilometer te rijden”, aldus Benoot. “Nicolas Maes kwam naar mij toe en zei dat er al veel redelijk choco waren terwijl ik nog niet echt diep was geweest. Er was een groepje van een man of tien weg. Ik heb dan samen met Peter Sagan de kloof gedicht, maar zat daar alleen. Ik heb dan met de volgwagen gesproken en ben aangevallen. Anders zat ik in het defensief achter Van Aert en Bardet. Toen kwamen we weer in een grote groep met mannetjes van Sagan en Valverde, en dus heb ik weer aangezet samen met Pieter Serry. Hij was de ideale metgezel om mee te hebben. Hij reed echt goed mee.”

“Op de Pinzuto voelde ik dat mijn moment gekomen was. Ik wist dat dit het laatste echt lastige stuk was en ik had gewoon een heel, heel goede dag. Deze zege doet echt deugd. In België worden ze snel gek als een jonge renner iets goed doet, zoals mijn vijfde plek in mijn eerste Ronde van Vlaanderen. Maar ik predikte altijd geduld, het was wachten op een zege. Ik was hier al twee keer achtste dus ik wist dat deze wedstrijd me ligt.”

“Dit was ook een doel en ik denk dat mijn voorjaar al geslaagd is. Als je dan de grote verschillen ziet, zeker met dit weer. Ik kan daar goed tegen. Op het palmares staan enkel grote namen. Het is super mijn naam daartussen te zien. Dit is ook een van mijn favoriete wedstrijden. En nu? De verwachtingen blijven hoog, maar die soep heb ik al eens meegemaakt (lacht).”

LEES OOK: FantasTiesj! Benoot pakt eerste profzege in epische Strade Bianche, imponerende Van Aert op podium

REACTIES. Benoot voelde dat het zijn moment was, Van Aert “helemaal dood”, Sergeant lyrisch over zijn poulain
Foto: Photo News

Van Aert: “Helemaal dood”

Wout van Aert imponeerde in Toscane en leek lang op weg naar een top twee. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met een derde plaats. “Ik ben dichter gekomen dan ik zelf had gedacht”, aldus de wereldkampioen in het veld. “Maar in het laatste deel van de koers heb ik echt afgezien. Ik ging al ver van de finish aan met Bardet, maar in de laatste 15 kilometer had ik geen suikers meer. Ik zat helemaal dood en dus dacht ik enkel nog aan het podium. Daar ben ik echt blij mee.”

“Dit is een geweldige start van mijn eerste voorjaar. Ik had niet verwacht het nu al zo goed te doen. Al ga ik nu eerst genieten van deze podiumplaats. Voor de rest zullen we wel zien. Op zich heb ik mijn doel al bereikt. De volgende koersen zijn bonus en om van te leren”, aldus Van Aert.

 

 

REACTIES. Benoot voelde dat het zijn moment was, Van Aert “helemaal dood”, Sergeant lyrisch over zijn poulain

Sergeant: “Vorige week al veel stoemp gezien”

Manager Marc Sergeant is dit weekend in Frankrijk voor de start van Parijs-Nice, waar Lotto-Soudal wil scoren met Tim Wellens. Hij zag zijn poulain Benoot echter schitteren in Italië. “Het is altijd moeilijk om te zeggen dat je iets verwacht maar ik was er 100 procent zeker van dat Tiesj een goede koers ging rijden”, vertelt Sergeant aan onze man in Parijs. “Maar winnen? Al zagen we vorige week dat er veel stoemp opzat. Ik zag hem vertrekken uit de groep met Valverde, samen met Serry. Ik dacht dat hij die er te vroeg afreed maar het gevoel zat wel goed en de voorste twee hadden al geleden.”

“Tiesj heeft een verstandige koers gereden en een gedurfde koers. Daar hebben we ook de nadruk opgelegd. Dat hij niet teveel moet rekenen, want dat ze dan weg zijn. Zelf de koers maken dus. Tiesj is nooit de domste geweest. Vorige week was het een rare koers, maar als de juiste mannen meegaan zijn ze daar ook weg. Maar dit gaat hem een boost geven, we gaan een andere Tiesj zien vanaf nu. Dit is de zege van de bevrijding. Hij had eigenlijk alleen dit nodig en dit spreekt dan nog tot de verbeelding, zeker met dat weer.”

“Hij blijft nog altijd maar 23 jaar”, aldus Sergeant. “Dat vergeten de mensen al eens. Hij is van de jonge generatie. En hij wint daar tegen de besten, zoals Wellens in de Ruta del Sol. Hij wint tegen Valverde en een superieure Van Aert. Wout? Hij reed met panache en durf. Hij voelde zich natuurlijk in zijn sas en was ook al mee op de muur vorige week. Hij geeft zijn visitekaartje opnieuw af en dat wordt opgemerkt.”

“Het is voor Lotto-Soudal positiever dan vorig jaar, dat klopt. Toen kwam het niet wanneer het moest komen. Nu hebben we minder getraind, maar wel gerichter. Benoot is met de ploeg naar de Sierre Nevada getrokken. Dat heeft hij zelf gevraagd en dat werpt opnieuw zijn vruchten af. Dit gaat de ploeg vleugels geven. We kleuren nu de koers en proberen het open te breken. Al wist ik van Benoot snel dat hij een goeie was.”

LEES OOK: Tiesj imponeert iedereen: heerlijke tweet van De Gendt, mooie woorden van Tom Boonen

REACTIES. Benoot voelde dat het zijn moment was, Van Aert “helemaal dood”, Sergeant lyrisch over zijn poulain
Foto: Photo News

Serry: “Was zeker zo sterk als de rest”

Pieter Serry reed een ijzersterke koers en werd uiteindelijk negende in de Strade Bianche. “Ik heb zeker de koers mee gemaakt. Ik ben dan ook zeer tevreden want vorige week was ik wat verkouden. Maar de conditie is er. Ik ben ook een beetje een man van alle terreinen: Vlaamse klassiekers, Waalse klassiekers, bergop.”

“Ik zat in het begin in de achtervolging want ik ben niet zo goed in het wringen. Maar er waren steeds minder renners en dan was het gewoon overleven en aanvallen. Ik was zeker zo sterk als die andere mannen, al had ik de aanval van Tiesj niet verwacht. Hij kwam vanachter, al hadden we afgesproken om samen te blijven. Ik reed dan mijn tempo om me niet op te branden, maar kwam dan in een situatie terecht waarin ik moest werken voor Stybar. Maar Tiesj heeft gewonnen zeker? Ja...”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.