FOTO. ‘Melodie’ opent officieel de deuren voor 18 baby’s en peuters

Het was een trotse OCMW-voorzitster Linda Detailleur die zaterdagmorgen de nieuwe kinderopvang ‘Melodie’ officieel opende. Melanie De Sloover en Loth Devlieger ontvangen daar sinds 8 januari maximaal achttien baby’s of peuters tot 3 jaar. Het gebouw heeft al een lange geschiedenis als afspanning, café, kruidenierswinkel, gemeentehuis, postkantoor, secretariaat, frituur en woonhuis. Nu komt daar nog eens de functie van kinderopvang bij.

Kinderopvang 'Melodie' valt onder de dienst voor kinderbegeleiders van het Sociaal Huis. Melanie De Sloover en Loth Devlieger zijn de twee kinderbegeleiders die baby's en peuters een warm 'nest' bezorgen in dit pand.

Het pand moest enkele grote renovaties doorstaan, zoals het vervangen van sanitair, elektriciteit, verwarming, ... Ook de twee kinderbegeleiders en hun familie hebben de handen uit de mouwen gestoken, zodat het OCMW en zijzelf van deze plek een gezellige 'thuisopvang' konden maken voor onze kleinsten. Heel wat elementen van het oude gebouw zijn behouden. Denk maar aan de plaats waar vroeger de toog stond, daar bevindt zich nu een speelhoek voor de allerkleinsten.

De groepsopvang ligt in het centrum van Zulte aan de Staatsbaan, maar de ingang is gelegen aan de Oude Weg, zodat het voor zowel ouders als kinderen veilig is om in en uit te stappen.

Voor meer informatie, neem je contact op met dienstverantwoordelijke Nancy Deleersnyder, T 09 388 96 86, of nancydeleersnyder@ocmwzulte.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio