Bruidegom in het midden van de snelweg in de lucht gegooid

Minister Weyts eist keihard optreden bij “weerzinwekkende” trouwstoet op A12: “De straat is niet van hen”

De beelden werden wazig gemaakt omwille van privacyredenen.

Meise -

Auto’s die over de pechstrook raasden, auto’s die stilstonden op de snelweg, voortdurend getoeter... Op een gegeven moment werd er zelfs gestopt om de bruidegom midden op de snelweg in de lucht te gooien. Kortom: een trouwstoet heeft zaterdagavond opnieuw heel wat chaos veroorzaakt op de A12 ter hoogte van Meise. “Weerzinwekkend”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), die een keiharde aanpak eist. Het parket wacht voorlopig het politieonderzoek af.

LEES OOK. Zware boetes voor deelnemers trouwstoet : “Cowboys horen niet op openbare weg”

Weyts spreekt op Twitter over “weerzinwekkende” beelden. “Levensgevaarlijk hyperegoïsme. Justitie moet op basis van getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is niet van hen.”

Even later reageerde de minister ook nog eens voor de camera’s van het VRT-Journaal. “Op basis van de beelden alleen al zie je een twintigtal inbreuken op de wegcode. Er is genoeg grond om een juridische procedure te starten. Er zijn blijkbaar ook getuigenissen en beeldmateriaal. Ik denk dat justitie daar zeker mee aan de slag kan en echt een voorbeeld kan stellen, want anders zal zich dat blijven herhalen.”

Het parket van Halle-Vilvoorde wacht het politieonderzoek af, zo meldt het zondagnamiddag. Het gerecht probeert op basis van videobeelden de identiteit van de feestvierders te achterhalen. Nadien volgt mogelijk een proces-verbaal.

“Levensgevaarlijke situatie”

De bovenstaande beelden werden gefilmd door de dashcam van een bestuurder die achter de trouwstoet reed. “Rond half zes waren wij op de A12 richting Brussel getuige van dit schouwspel”, getuigde hij aan onze redactie. “Een levensgevaarlijke situatie. Niet alleen werd er zeer traag gereden op de snelweg, maar er werd zelfs stilgestaan. Andere auto’s raasden dan weer over de pechstrook. Voortdurend getoeter, kilometers lang werd er met de vier pinklichten op gereden… Er werd zelfs een confettikanon afgevuurd.

“We hebben rond half zes inderdaad een melding binnengekregen van traagrijdend verkeer op de A12, vermoedelijk een trouwstoet”, bevestigde de woordvoerder van de federale politie zondagochtend. “Op dat moment was er echter geen ploeg beschikbaar om een kijkje te gaan nemen. Op het moment dat we wel ter plaatse waren, was er al niets meer te zien van de trouwstoet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees