Gezocht: de eigenaar van deze schattige ezels

Gezocht: de eigenaar van deze schattige ezels

De twee ezels zijn lief en tam. Foto: tlg

Ruiselede -

Wie mist twee ezels? Die opvallende oproep lanceerde Julie Vanneste (29) uit ­Ruiselede afgelopen weekend. Sinds vrijdag zitten er namelijk twee ezels extra in haar weide. “Ze zijn enorm lief, maar ze moeten toch terug naar huis”, zegt ze.

Julie Vanneste heeft zelf twee ezeltjes in de weide bij haar thuis in de Abeelstraat in Ruiselede. Maar vrijdagmiddag merkte haar man plots op dat ze blijkbaar bezoek kregen. Twee andere ezels stonden aan de draad van de weide en konden het duidelijk goed met hun twee ezels vinden. “Ze kwamen duidelijk naar de onze en ze bleven hier maar staan”, zegt Julie.

Niet mensenschuw

Zij belde dan ook de politie op. Die kwamen ter plaatse en konden de chips van de uitgebroken ezels uitlezen. Maar omdat de twee geregistreerd stonden bij een fokkerij in Heverlee bracht dat niet veel soelaas. “Wellicht werden ze daar gekocht, maar werd dat nooit aangepast”, zegt Julie. “De politie zal maandag contact opnemen met die fokkerij.”

De twee nieuwe ezels zijn alleszins niet mensenschuw. “Ze zijn eigenlijk echt lief en tam. Je merkt dat ze het gewoon zijn om bij mensen te zijn. En ze kunnen het heel goed met onze ezels vinden. Misschien te goed, want wij hebben twee merries en nu zit daar een hengst bij. Voor hetzelfde geld zitten we volgend jaar weer met vier ezels (lacht).”

Legitimeren

Julie hing een briefje op in de lokale supermarkt met een oproep naar de eigenaars, maar daar kwam voorlopig nog geen reactie op. Het lijkt vreemd dat iemand twee ezels zou kwijtspelen en die niet zou missen. Dus Julie hoopt dat de eigenaar toch snel zal opduiken. Al moet niet zomaar elke ezelliefhebber zijn kans komen wagen. “De eigenaars zullen zich sowieso wel kunnen legitimeren”, zegt Julie. “Zo hebben die ezels een paspoort. Of kunnen ze een betaalbewijs aan de fokkerij in kwestie voorleggen.”

Wie zijn of haar ezels mist, kan contact opnemen met de lokale politie. Zij zullen het baasje dan wel met de twee herenigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees